Élet a halál után
2017. szeptember 06. írta: csetlekbotlok.blog.hu

Élet a halál után

Sokan mondták, hogy most, hogy egyedül vagyok két gyerekkel, örülhetek majd, ha szeretőnek kellek. Mert ki az, aki fel akarná nevelni más gyerekét? Az a férfi, aki intelligens, szórakoztató, van egy normális munkája, már rég elkelt. Ha pedig nem, hát olyat választ, akivel “tiszta lappal” indulhat. Annyit hallottam ezt, hogy lassan kezdtem elhinni. Mit is akarok? Teljesen mindegy hogyan nézek ki. Teljesen mindegy, milyen a lelkem. Van egy dupla csomagom. És ez mindent meghatároz.

De mégis… így nem lehet élni. Biztos van kivétel. SOK kivétel. És körbenéztem. Láttam az egyik ismerősömet… két kisfiúval maradt egyedül. És talált part. És boldog.

Megkértem, meséljen. Nekem. És azoknak, akik hasonló cipőben járnak. Hogy tudjuk, mindig van kiút. Megírta az életét. Nem erre számítottam…

 

A történetem 16 évvel ezelött kedződik. Mint minden tini lány, én is az IGAZIT kerestem. Szerencsére elég fiatalon megtaláltam. Nagy szerelem volt a miénk. Sok boldog percet töltöttünk együtt. És ahogy az lenni szokott, ment minden a maga útján: otthonteremtés, lánykérés, esküvő, gyerektervezés...

Ez volt az első nagy tesztje a kapcsolatunknak. Nem jött a baba. Teltek az évek és semmi sem történt. Vizsgálatok tömkelege után kimondták a lehető legrosszabb hírt: rákos vagyok. Petevezeték tumorom van és csak a méhem menthető. A gyerekre megoldás lehet a lombikbébi program. Természetesen a műtét után. De sokat ne gondolkodjunk, neki kell esi gyorsan, míg a szerveztem nem szokja meg a "gyerekmentességet". Rendben van, mi nagyon szeretjük egymást és szeretnénk közös babát, így hát gondolkozás nélkül rábólíntottunk a dologra. "Ezen is túl leszünk kicsim, megcsináljuk!"

Mint egy robot tettem a dolgomat. Műtőasztalról, műtőasztalra feküdtem. Tizenegyszer egy év alatt. Persze már érezhető volt, hogy talán mégsem olyan erős ez a kapcsolat. Én tele hormonokkal, a párom már pattanásig feszülve, mert a harmadik lombikbébi beültetés is sikertelennek bizonyult. De ennek ellenére mégis mindig megoldottuk a nézeteltéréseinket. Teltek a hónapok... fáradtam. Testileg és lelkileg egyaránt. Láttam a boldog terhes anyukákat, vagy a már babakocsit tolókat, és midennél jobban AZ akartam lenni én is. Elképzeltem ahogy a pici kis kezek átölelik majd a nyakamat miközben ő azt mondja: "szeretlek anya".

És akkor vettem egy nagy levegőt és azt mondtam: még egyszer utoljára felállok és megcsinálom. Fogtam a szép ruhám és belegyömöszöltem a sok injekciótól milka bocira kékült, csont sovánnyá vált testem. Sápadt, megfáradt arcomra felfestettem egy kis reménypírt és elindultam... Mindenre elszántan néztem az orvos szemébe, aki adott egy újabb adag szúrni valót és időpontot az ismételt beavatkozásra. Nem is sokára meglett a várva várt eredmény: végre sikerült. Anya leszek. A legszebb mondat hagyta el a száját az orvosnak: ikreket vár. Ahogy gömbölyödött a pocakom, úgy kerekedett újra szebbé a házasságom is. Már nem voltak viták, csak gyerekszoba tervezgetés, gyerekholmi vásárolgatás. Ismét egy tündérmesébe csöppentem.

Aztán megszülettek az fiúk. Nagyon boldog voltam. És igen, büszke is, mert megtettem mindent. Nem adtam fel, és most itt kacarásznak mellettem... Ők a mindeneim.

De a másik világom összeomlott. A férjem egy idő után nem látott már mást, csak véget nem érő pelenázást, etetést, fürdetést, és gyerekorvos, védőnő, rokonok tömkelegét. Engem pedig… egyre kevésbé. Nőtt a feszültség, jöttek a veszekedések, majd csattant az első pofon. Megijedtem. Ilyen még sosem volt. Felöltöztettem a gyerekeket és anyukámhoz cuccoltunk. De utánunk jött és ahogy lenni szokott, szánta-bánta bűneit. Higgyem el, soha többé nem fog ilyet csinálni… Csak őt is megviselték az elmúlt évek… és elfáradt. Megértettem őt. Igaza volt. Én is elfáradtam. Nagy harcokat vívtunk meg együtt az elmúlt pár évben. Megöletem és azt mondtam neki, amit ő mondott nekem a műtét előtt: "semmi baj, ezen is túl leszünk, megoldjuk." És hazamentünk. Persze ettől a szokásos mókuskerék még nem szűnt meg.

Újabb veszekedések, újabb pofon. Majd egyre többször. Anya már egy lelki roncs. A gyerekek is érzik, hogy baj van, hiába óvom őket minden zajtól. A fiúkat sosem bántotta, de tudtam, hogy ez nem tartható sokáig. Mégis nyeltem. Mert hová mehetnék én lelakott, kétgyerekes anya, akinek már nem is lehet több babája? Kinek kellenék én már? Egyedül pedig nem tudom eltartani őket. Így ismét vettem egy nagy levegőt és mentem tovább. Kár volt.

Mikor másodszorra kerültem kórházba idegösszeomlással, akkor ismét erőt vett magán az én férjem, akit már a sok pofon, verés, lila foltok és csonttörés után nagyon szeretni nem tudtam. De nem volt más választásom, mint elhinni, “na most tényleg minden más lesz”.

És tényleg más lett. Érzéki, figyelmes. Ismét sokat beszélgettünk. Terveket szőttünk, eladtuk a lakást és válalkozásba szerettünk volna kezdeni. Kezdtem újra bízni a férjemben. A gyerekek közben ovis korba léptek. Megint minden megint szép volt. Mindenem megvolt. Aztán egy délután apa rossszul lett. Hívtam a mentőket. Bevitték a kórházba, ahonnan mellkasröngten után, tüdőgyulladással, haza is engették. Ez volt hajnali kettőkor. Négy órával később a karjaim között fulladt meg.

Nagyon nehéz időszak következett. Elvesztettem a férjem, és elvesztettem sok barátomat is. Nem tudtak mit kezdeni a fájdalmammal, a kilátástalanságommal. Sírtam, sokat. Hisz akármilyen is volt, mégis csak vele töltöttem a fél életetemet. Ő volt a gyermekeim apja. De azt is tudtam, erősnek kell lennem. A gyermekeimért. Nem láthattak összeesni. Sok minden kavargott akkor bennem. Mi lesz most? Hogyan tovább? Mindig az volt a legnagyobb félelmem, hogy majd a férjem nélül kell fentartanom ezt az egészet. Mindig ez volt amiért nem mertem elhagyni őt. Akkor sem, mikor vert. És a gyerekeknek apa kell.... Hogy csinálok én belőlük férit? Na meg aztán most így már az életbe többé nem leszek más csak ANYA.

Eltelt egy év.

Gyermekeim boldogan, szépen cseperedtek. És egyszer csak, mikor már szinte teljesen beletörődtem abba, hogy többé nem leszek már nő… Előkerült egy régi barát. 20 éve ismertem őt. Mindent tudott rólam. Nem kellettek felesleges sebtépkedős ismerkedős beszélgetések. Nem kellett szégyenérzés között elmesélnem, miért nem lehet többé gyerekem. Nem kellett kínos köröket futnunk. Találkozgattunk. Feljött hozzám.

Otthon úgy mutattam be, “a barátom a medve sajt.” Sokat játszott, foglalkozott a fiúkkal. Úgy, ahogy az apjuk sosem. Imádták. Mindig könyörögtek, aludjon ott, vagy vigye őket az oviba. Nagy segítség volt nekem, támasz.

Jó darabig nem volt testi érintkezés közöttünk a fiúk előtt. Én féltem a reakciójuktól. Aztán egy szép napon, azt kérdezte az egyikőjük: “anya, miért nem puszilod meg őt, mikor annyira szeret?”. És ott megtört a jég. Én is szerettem.

Sok hibát elkövettem. Mindig próbáltam megérteni a férjemet, olyannyira, hogy a végén már el is hittem, hogy megérdemlem a verést. Már csak egy cafat húsnak láttam magam. A történetünk megtört, de egyben hihetetlenül meg is erősített. Magamban és a világban is. Felépítettem egy olyan világot, hogy többé ne kelljen félnem kilépni egy kapcsolatból, ha az rossz. Tudom, hogy elkövettem én is hibákat. Hiszen nyilván én is hibás voltam. Minden kapcsolat két emberen múlik. Ezeket ma már igyekszem elkerülni.

Eldöntöttem, hogy boldog leszek. Hogy újra nő leszek. Hogy találok egy apát a fiaimnak. Mert igenis szükségük van egy férfi mintára az életükben… és egy boldog és kiegyensúlyozott anyára. Hogy békés, céltudatos, sikeres felnőtté váljanak. Eldöntöttem, hogy felállok. Mert nincs idő az önsajnálatra. Élni kell!

Most egy olyan férfi van mellettem, aki szeret és akit szeretek. Aki elfogad. Elfogadja a gyerekeimet és rajong értük. És ez az érzés kölcsönös. Nem kell ennél több.

A bejegyzés trackback címe:

http://csetlekbotlok.blog.hu/api/trackback/id/tr912806914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

drlover 2017.09.09. 13:33:22

@csetlekbotlok: ....szetencses Te.. .en a felso lako wc jet elvezem....hetfon hajnalban leaztatott...azt ugye nem pucolhatom...
Pedig ha idoben szolt volna....
Nem esett le volna a nem letezo gyemant gyuru...

csetlekbotlok.blog.hu 2017.09.09. 13:45:40

@drlover: akkor most jó nagy "szarban" vagy :)))
Ma láttam egy gyerekkönyvet. A címe kakicsináló gyár, v vmi hasonló :)

drlover 2017.09.09. 14:55:34

@csetlekbotlok: neeeeeee......
Ne meg csinaljak pluszba.....ne adj otleteket...
Amugy...igen ...sz..ban...vagyok....de ez is az elet
Lattal volna hetfon hajnalban.....amikor elzartam a vizet a hazban.....mint wonder women....ugras az aknaba...elzar....es a hos kihuz.....

Diorella Queen 2017.09.09. 15:35:04

- Épp dolgozok.

Húzzál is bele a munkába mert a huszas bigék sokba kerülnek, meg a gyémánt nyakékek is. :)

Diorella Queen 2017.09.09. 15:36:36

@drlover: Mi baja vazízzel?
Hát ha tudunk itt segtíeni a megszerelésben . D
Dugulást már tökéletsen el tudok hárítani,ajánlhatok egy spéci folyadékot, szó szerint kirobbant mindent a csőből, csak a csövet hagyja meg. :)

Diorella Queen 2017.09.09. 15:39:37

@drlover: Zépetet nem lehet kedvelni. Írtad is hogy gonosz meg rosszindulatú meg ilyenek. Amúgy teljesen igaz.
Mellesleg pont a huszasok plasztikáztatnak a legtöbbet magukon.

Diorella Queen 2017.09.09. 15:42:27

@zpetal: És edzheti hülyére magát egy negyvenes nő, eheti folyton dobozból a patikamérlegen kimért barna rizst, brokkolit, csirkemellet, költhet havonta 150-200 ezret a megjelenésére, a kötőszöveteivel, ajkaival, melleivel, hasával stb. nem fog tudni mit csinálni (hacsak nem genetik

@zpetal:Úgy gondolod, hogy ennyivel izgatóbb egy fiatal nő szexuálisan, mint egy középkorú?

Na most akkor mi is van pontosan zizpet? Bele fogsz már zavarodni a saját hülyeségedbe lassan.:)

Diorella Queen 2017.09.09. 15:44:06

Mellesleg edzen a fészkes fene, sokkal inkább szavazok a plasztikai sebészre és az alakformáló sebészeti megoldásokra, illetve a gyomorszűkítésre, és az arcfiatalító rendszeres orgazmusra. :)

Diorella Queen 2017.09.09. 15:46:05

@zpetal: Csak szólok, hogy a melleket fel lehet varratni, a hasakat le lehet szívatni, a lógó tesrészeket fel lehet varratni. A tökeidet viszont már nehezen lehetne felvarrni ha már lógnak. :)

zpetal 2017.09.09. 15:47:03

@Diorella Queen:

Azért dolgozom, mert egy kellemes tevékenység és flow élmény a számomra. Az, hogy mennyi pénz jön belőle, sosem érdekelt igazán. Ami értékes, azt a piac úgyis magától megfizeti, nem kell folyton ezen görcsölni.

Diorella Queen 2017.09.09. 15:47:37

@csetlekbotlok: Nem kikacsingató és esetleg félreolvastad? Lehet egy gyerekkönyvnek ilyen címet adni ?

Diorella Queen 2017.09.09. 15:53:30

@zpetal: Na látod, én is PONT emiatt dolgozom takarítóként. Egyszerűen imádom a pöcsszőröket törölgetni a piszuárokról és fel és lenyarglani emeleteken keresztül felpakolva a teljes menetfelszereléssel ami legalább 30 kiló.

Diorella Queen 2017.09.09. 15:54:27

@merlen: Ez azt jelenti, hogy a szar már nem tabu többé?
Egyébként nagyon beteg szerintem.

zpetal 2017.09.09. 16:02:06

@Diorella Queen:

Na látod.
Egyébként helyes, helyes, a (vécé)takarítás egy nagyon fontos spirituális gyakorlat a szellemi utaknál is (pl. jóga, buddhizmus).

drlover 2017.09.09. 16:41:17

@Diorella Queen: bige vagyok...csak 2x20...lol

drlover 2017.09.09. 16:45:44

@Diorella Queen: naaaa.....semmi invaziv.....anyukam.....a simito szex epp eleg
Nem kell kes...

drlover 2017.09.09. 16:48:49

@zpetal: ...én akkor is kedvellek lehet beledoglok de nem adom fel
...ezt csipem a kemeny melot...
Asszem most fog csetlek ki offolni
En szetetek wct takaritani.....amikor a vegen csillog...es buzlik a levendulatol..

Vauuuuu

Diorella Queen 2017.09.09. 18:08:47

@drlover: A lógó heréket hiába símogatod a nyelveddel, akkor is lógni fognak. Nem mint ha zavaró lenne ha pofozzák hátulról a feneket, de nem mennék bele jobban a részletekbe inkább. De valahogy bele kellett kötnöm valami lógós dologba nekem is.

Csak nem e eügyes vagy e é?

drlover 2017.09.09. 18:13:38

@Diorella Queen: jJjajjj....toom bena vagyok
De milyen ugyes vagyok ???
Amugy negativ.....semmilyen ugyes mem vagyok..

Diorella Queen 2017.09.09. 18:13:58

@drlover: Csiped a kemény melót???!!!
Egyre erősebb a gyanúm, hogy egészégügyi vonalon vagy. Azok ilyen pervezrek. ( jó értelemben).

Diorella Queen 2017.09.09. 18:15:50

@drlover: Nem baj, elég ha a betegeknek elmondod hogy kösse be az infúziót és simán eret vág magán.

drlover 2017.09.09. 18:17:06

@Diorella Queen: neéeeeem......nem vagyok

Komolyam......aktakukac vagyok....

Diorella Queen 2017.09.09. 18:19:39

@drlover: Őszinte részvétem.
Kérdezhetek valami nagyon bizalmasat?
Miért hiszik azt az irodisták, hogy ha szétdobálják a gemkapcsokat csak hogy ellenőrizzék a takarítók munkáját, akkor azt majd a takaraító nem veszi észre?
És miért tartanak orchideát az irodákban, ha lövésük sincs hogy kell öntözni és tartani? :)

Diorella Queen 2017.09.09. 18:21:29

@drlover: Lehet kapni ilyen bazi nagy gemkapcsokat, gondoltam már rá hogy viccből kicserélem a lerakott és eldugott társaikat ilyen gigantikus nagyokra. :)

2017.09.09. 18:22:46

@drlover:
Azért szeretem a kemény melót, mert utána olyan jó pihenni :)

Sadist 2017.09.09. 18:25:43

@Szőkenőőő: "kimostak X számú alsógatyát"
@dr bigbaby: "az x szamu gatyat en is kimostam"

Ti még mindig kézzel mostok?

Diorella Queen 2017.09.09. 18:28:46

@Sadist: Patakban és sajtreszelőn.

Sadist 2017.09.09. 18:50:24

@Diorella Queen: "És miért nem hagyjátok békén ezt a korsztályt és mentek inkább chatelni a húszévesekkel?"

Miből gondolod, hogy nem chatelek közben húszévesekkel is? :)

"Mit vergődtök itt ennyit győzködve a negyveneseket meg ötveneseket arról, hogy érjék be az alkesz sörhasú kopasz böfögős unalmas Kiss Józsikkal?"

Nem olvastam újra az egész komment folyamot, de nem emlékszem, hogy bárki is azt mondta volna, hogy nektek márpedig alkoholista, túlsúlyos, böfögő Józsikkal KELL összeállnotok.
Mi a tényeket vázoltuk, hogy 40-en túl, gyerekkel bizony már nem a fölső polcról válogathattok.

"Nem gondolod, hogy egy ilyen partnernél még az egyedüllét is ezerszer jobb egy nőnek? Szóval miért eröltetnétek ránk nőkre ezeket a selejtes pasikat koloncnak?"

A probléma ott kezdődik, hogy nektek már az átlagos, semmiben sem kiemelkedő átlag pasas is selejtnek számít, mert nincs meg első látásra a nagy szerelem (nuni bizsergés). Úgy meg minek vele foglalkozni.

Sadist 2017.09.09. 18:58:08

@Diorella Queen: "A tökeidet viszont már nehezen lehetne felvarrni ha már lógnak. :)"

Ha figyeltél volna biológia órán, akkor tudnád, hogy minden egészséges, felnőtt férfinek lógnak.

Szőkenőőő 2017.09.09. 19:36:46

@Sadist:
Természetesen, a barnamaci foltokat szépen kézzel, flóra szappan....mééééér? Máshogy is lehet? ;) :D

drlover 2017.09.09. 19:43:00

Azt hiszem az itt a baj hogy mindenki a sajat ...amugy valoszinuleg jogos....sertettsegen keresztul nezi a dolgokat...es altalanosit....

Szőkenőőő 2017.09.09. 19:44:23

@zpetal: Az én ajkam egy genetikai csoda :D A kötőszövet probléma 45-50 felett már a pasikat is érinti, hiába tölt a magára adni próbáló férfi konditeremben órákat, felduzzasztandó az izmokat. Ti is szottyadtok, és semmivel sem szebb jelenség :P

Diorella Queen 2017.09.09. 19:53:54

@drlover:Én nem látok semmi bajt itt. Gyenge élcelődés megy.
Vagy megint lemaradtam valami fontosról???! Annyira elegem van ( hiszi)!

Diorella Queen 2017.09.09. 19:56:26

@Sadist: Nem mutatta meg a biszotanár a tökeit, és maximum is csak a pézsmatökök virágzásáról volt szó!

drlover 2017.09.09. 20:01:33

@Diorella Queen: bocsika .....tuti en nem ertek vmit...

Sadist 2017.09.09. 20:08:35

@Szőkenőőő: A 21. században már jellemzően mosógépet használnak, azt a 27 másodpercet, amibe a mosógép megtöltése és elindítása telik pedig nem érzem olyan hihetetlen nagy áldozatnak, mint aminek beállítjátok.

Sadist 2017.09.09. 20:09:23

@Diorella Queen: Szerencsére a 21. században már internet is van, ahol csomó érdekes dologról olvashatsz, amiről biosz órán lemaradtál.
en.wikipedia.org/wiki/Testicle

2017.09.09. 20:32:46

@Szőkenőőő:
Most a tornazsákra gondolsz? :P

Szőkenőőő 2017.09.09. 21:33:14

@Sadist: jaj, pedig de, nagy áldozat, mert teregetni is kell, nade azért mindennek van határa!! :P

Diorella Queen 2017.09.09. 21:33:42

@Sadist: Lehet hogy nincs rá annyi időm mint neked, aki egyszerre chatel a húszéves pihákkal és a negyvenes "nyanyákal". Amit nem értek végképp, hogy ez a társaság minek kell neked egyáltalán?

Diorella Queen 2017.09.09. 21:35:50

@Szőkenőőő: De náluk a teregetés az nem úgy van hogy kszedik egyenként kirázogatják és vállfára téve szépen megszárítják a teraszon, hanem kiveszik egy nagy kupacban a vizes ruhát és feldobják a fregolira egyben az egészet és vége a mosásnak. Mosás előtt sem válogatnak ruhákat,nyilván egybe megy a fehér konyharuha a fekete alsógatyával együtt a mosásba. :P:P:P

Szőkenőőő 2017.09.09. 21:50:12

@Diorella Queen: Ez biztos így van :D
Főleg, hogy Sadist abból a kommentemből qrvára kiragadta a lényeget, a szaros gatyát :D :D

Diorella Queen 2017.09.09. 21:54:30

@Szőkenőőő: Az is lehet, hogy azt használja konyharuhának is. Elvégre pasi,vagy mifene. Szóval nem lepődnék meg. :)

2017.09.09. 21:54:31

@Szőkenőőő:
Hé, azt nem bokszolni kell :D

Szőkenőőő 2017.09.09. 21:59:43

@Diorella Queen: jaj, hát mindjárt bele is szeretek :D olyan okosakat ír, tanulhatunk tőle házi praktikákat ;)

Szőkenőőő 2017.09.09. 22:00:43

@merlen: Perverz is vagyok csak hogy tudd :D

zpetal 2017.09.09. 22:06:34

@Sadist:

A családért hozott áldozatukat a hölgyek úgy általában szeretik egy picit túldrámázni. A szaros gatya mosása mellett a másik kedvenc téma a szintén itt is felbukkant "ami alatt én otthon voltam, a férjem szépen felépítette a karrierjét"-panasz.

Na most:
- Amit a férj keres, annak ugyebár minden egyes fillérje közös vagyon, tehát ha kiszámoljuk, kiderül, hogy anyu elég jó órabérrel pelenkázik/centrifugázik otthon a gyed alatt.
- Abból a pénzből család ugyanúgy részesül és élvezi a jobb életszínvonalat.
- Nyilván olyankor megy a férj karriert építeni, amikor a feleségnek halványlila esélye sincs ilyenre a képességei alapján, és a férj keres jobban, és nem akarják, hogy visszaessen hirtelen a béka segge alá a család bevétele. Vajon BB olvtársnő a férje helyett milyen karriert épített volna ott az egyetemen a nagy Phd-zás meg könyvtárban gubbasztás közepette? Ráadásul ugye múltkor megtudtuk, hogy most (=sok évvel a válás után) sincs pénze, pedig most már biztosan nem akadálya a férje annak, hogy a csillagos egekbe szárnyaljon az ő karrierje/vállalkozása/akármije.

Olyan érdekes, hogy ismerősi körben azoknál a családoknál, ahol tudták, hogy anyunak vannak jobb lehetőségei (mert pl. egy havi 2-3 millát kereső nemzetközi adó szakjogász), ott a férj maradt otthon a gyerekkel. Ilyen egyszerűen működik a világ.

2017.09.09. 22:09:07

@Szőkenőőő:
Sejtettem :) de azért ez viszi a prémet :D

Diorella Queen 2017.09.09. 22:10:17

@zpetal: És olyan jellemző, hogy a nők páneurópai jogészek.

zpetal 2017.09.09. 22:18:28

@Diorella Queen:

Csak így hirtelen, pár másodperc guglizással.

jog.tk.mta.hu/uploads/files/36_Fonai_Mihaly.pdf

2011: összes jogi végzettségű: ~56 ezer fő, ebből nő: ~31 ezer fő. (Megnézheted a trendet is, folyamatosan és jelentősen nő a nők aránya.)
De ha zavar, akkor a több millát kereső nemzetközi adó szakjogászt nyugodtan cseréld ki a nettó 500 ezret kereső tesódra, a példa ugyanúgy érthető marad.

zpetal 2017.09.09. 22:21:45

@Diorella Queen:

De ha már itt vagy, a példa kedvéért mesélhetsz nekünk arról is, hogy a te karriered hogyan alakult, amióta a férjed már ha jól tudom egy évtizede nem áll a tehetséged kibontakozásának útjában.

SZPIITII 2017.09.09. 22:26:55

Jo lenne tudni hany alkalommal szeretkeztek hetente. Szerintem 2-3 havonta kényszerből es a ferjet ez frusztralta. Aztán a veszekedesben a no csak ismetelgette a saját kis igazat es nem bírta abbahagyni es ezért kapott egyet, ezzel jelezve, hogy hagyja mar abba.
A verest ki kell érdemelni, ha nem pszichopata az illető, akkor nem fog csak ugy, indok nélkül megutni.

Diorella Queen 2017.09.10. 17:46:01

@zpetal: Mit foglalkozol te llandóan az én karrieremmel?! Inkább foglalkozzál saját magaddal, miért vagy magányos vénember a millióid mellett meg a húszéves nőid mellett is és miért nem találod megfelelőnek az ő társaságukat, hogy ide jársz basztatni a takinőket?

Sadist 2017.09.10. 23:13:21

@Szőkenőőő: További 5 perc, az azért kemény meló, valljuk be.

Sadist 2017.09.10. 23:21:29

@Diorella Queen: "De náluk a teregetés az nem úgy van hogy kszedik egyenként kirázogatják és vállfára téve szépen megszárítják"

De, pontosan így megy, ingek, pólók mennek vállfára, a többi meg a szárítóra.

"Mosás előtt sem válogatnak ruhákat,nyilván egybe megy a fehér konyharuha a fekete alsógatyával együtt a mosásba."

A szennyestartó zsákja két részre van osztva, egyikbe mennek a színesek, másikba a fehér ruhák. A zoknikhoz meg zoknicsipeszt használok, így nem kell szarakodni a mosás utáni párosítgatással, csak fel kell őket akasztani a szárítóra.

Ha akarjátok, adok tippeket, hogy hogyan kell ésszel háztartást vezetni, mert ahogy nézem ezen a téren is vannak hiányosságaitok.

Sadist 2017.09.10. 23:27:51

@Szőkenőőő: "Főleg, hogy Sadist abból a kommentemből qrvára kiragadta a lényeget, a szaros gatyát"

Mert akárhol előjön a téma, mindig a szaros gatyát hordozzátok körbe véres kardként, miközben annyira mindennapi semmiség, amit nevetséges egyáltalán felhozni, hát még mártírkodni vele.

Sadist 2017.09.10. 23:32:58

@zpetal: "A szaros gatya mosása mellett a másik kedvenc téma a szintén itt is felbukkant "ami alatt én otthon voltam, a férjem szépen felépítette a karrierjét"-panasz."

Mert természetesen mindegyik nő, aki otthon maradt, Nobel-díjas kutató lehetett volna. Csak hát azok a rohadt szaros gatyák... Ha a férjeik nem kapták volna meg naponta a tiszta alsógatyát, semmire nem vitték volna.

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2017.09.11. 00:09:20

@csetlekbotlok: Jó ez a kép, véletlenül elküldhetnéd nekem:)

Szőkenőőő 2017.09.11. 06:06:49

@Sadist: tudod itt az a helyzet, hogy az én alapmondandóm lényege baromira nem a szaros gatya kimosásnak technikája volt.
Amikor pl mikor egy pár leél egymással sok évet, felnevelték a gyerekeket, és ott marad a kiüresedett kapcsolat. Nagyon sok válás történik pont ebben az időben. És ha egy nő egyedül marad ilyenkor hajlamos kétségbe esni, pár nélkül úristen mi lesz! Pedig pont ilyenkor kellene kicsit fellélegezni, kicsit élni még, nem azt kajtatni, hogy jajjj kellene egy új férj!! Nem az volt a lényeg, hogy én otthon gatyát mostam, és ezért lemaradtam a Nobel díjról. Hanem onnantól fogva ne az legyen az elsődleges cél, hogy újra legyen szaros :) gatya a mosóteknőben.
Olyan rohadtul ki tudsz vesézni mondatokat, hogy már nem tudsz kicsit árnyaltabban nézni nézni dolgokat.
És tudod mi a legfőbb tapasztalat? Hogy majdnem minden gatya szaros lesz előbb utóbb :D

drlover 2017.09.11. 09:49:08

@Diorella Queen: együttérzésedet köszönöm !
és szívesen válaszolnék a kérdésre...de még sose dobáltam gemkapcsokat...sőt olyat se ismerek aki igen...
Orchideat bent nem tartok...otthon viszont igen...mindegyik virágzik---úgyhogy sztem jól tartom őket...
Amúgy nem kell semmit ledobálni h ellenőrizni lehessen a takarítók munkáját....megy az puszta szemmel is....
már ha valakinek az a sportja h ellenőrizget....

drlover 2017.09.11. 12:39:38

@Szőkenőőő: ....amúgy szarosgatyázunk itt össze meg vissza.....de senkinek nem jut eszébe, hogy a gatyának nem kell/ene szarosnak lenni.....

gondoljuk csak meg........a szaros bugyiról, a szaros tangáról valahogy nem született szállóige.....hmmmm........????? pedig elvileg ugyanolyan a metabolizmusunk (húúú de szépen mondtam).....gendersemleges....
szóval ????

pedig nincs itt olyan női kommentelő, beleértve magamat is, aki ne szembesült volna ezzel az anomáliával.....érdekes, érdekes, roppant érdekes....

drlover 2017.09.11. 14:06:58

Mivel bizonyos okok miatt úgy egy hetet távol voltam.....kimaradtam a folyamatokból, de szépen tisztességesen mindent pótoltam, végig olvastam...
Tudod Csetlek az én tapasztalatom (van már rendesen...) és meggyőződésem szerint véresre sportolhatod, partizhatod, táncolhatod, társkeresőzheted magad (ez itt általános alany) ....semmivel nem lesz nagyobb esélyed találni vkit, aki passzol hozzád, vagy akár úgy is mondhatom akibe bele tudsz szeretni és aki ezt viszonozza....épp hogy arra növeled az esélyedet a merítési mélység és mennyiség miatt h sok negatív tapasztatlatot gyűjtesz, ami gyengít...ugyebár
Találni vkit, akivel igazán jó, és aki mellett nőnek érzed magad szerencse dolga !
A 10 pontból, amit az elején írsz, 9 felesleges, a lényeges egy pontot meg már teljesíted......önismeret.......az úgyis kitart az élet végéig...
Én történetesen nem hiszek abban a divatos közelítésben, hogy ki kell lépni a komfort zónából és öledbe pottyan a JÓ.... affenét......
nem minden határunkat lehet vagy kell átlépni....ha történetesen feszélyez a nudi, akkor feszélyez.....hál istennek nem kötelező....megpróbáltad...neked nem jön be---na és ? ...én meg attól szenvedek, hogy lassan minden tengerpartról kitiltják a toplesst...
A két gyerek meg technikai nehézség....sem hátrány sem előny...tény..
Hidd el nem könnyebb a szingliknek se.....

Szőkenőőő 2017.09.11. 14:57:43

@drlover:
Mert a pasik nevesítik mi a baj velünk, nincs mit szállóigeként ránk ragasztani :D

Nekünk meg amúgy nem szaros bugyink van, mert a miénk rózsaszín és rózsaillatú :P
És nem is pukizunk, mindössze apró csillámokat puffogtatunk, ami úgy hangzik mint egy csillámpóni kacaja és az illata olyan, mint a szivárvány :D
Le van írva a neten, szóval ez tény :D:D:D

drlover 2017.09.11. 15:16:07

@Szőkenőőő: .....persze hogy le van írva...én is olvastam....lol
nincs mit ránk ragasztani ???? mondja a Szőkenőőő.........

Szőkenőőő 2017.09.11. 15:35:24

@drlover:
:DDD
Najó, oké, ez egy jó kis sztereotípia valóban :D
Ebbe, hogy szőke....minden belefér ;) Még én is :D:D:D:D

drlover 2017.09.11. 15:41:19

@Szőkenőőő: ...ha van még hely és behúzom a hasam akkor akár még én is....csak fél hely kell, csak félig vagyok szőke....:):):)
egyszer egy taxis azt mondta, hogy annál félelmetesebb nincs mint amikor egy szőke nő azt mondja, hogy szőkenőőőő vagyok......

Szőkenőőő 2017.09.11. 15:57:35

@drlover:
Mert már az is baj, ha beismerjük? :DD Ezeknek a pasiknak semmisejóóó :)

2017.09.11. 16:02:40

@Szőkenőőő:
Sem mise jóó :)
Tudod, okokat a legkönnyebb találni ;)

Szőkenőőő 2017.09.11. 17:28:37

@merlen: Látod, minden nézőpont kérdése ;)

2017.09.11. 17:31:30

@Szőkenőőő:
Úgyis mindenki a saját tapasztalatai alapján mond véleményt. ;)

csetlekbotlok.blog.hu 2017.09.11. 18:46:17

@drlover: igazad van, de legalább jól hangzik :D az a helyzet, hogy én ezen tevékenységek helyett szívesebben találkozom a barátaimmal... ígyis mindig azt érzem, lemaradásban vagyok... egyetlen egyet kivéve, aki a mellettem lévő épületbe dolgozik, és heti 1x együtt ebédelünk és 1x futunk... de ez mázli. előtte 3-4 havonta ha tudtunk találkozni.

2017.09.11. 19:23:00

@csetlekbotlok:
Egyetértek! A barátokra mindig kell időt szakitani, ők azok, akik jó esetben végigkisérnek egy életen át.

drlover 2017.09.11. 21:07:21

@merlen: jo esetben.....igen
En tavaly valtam a 25 eve legjobb baratnomtol....
A gyerekei az iker lanyok. Most 20 evesek a keresztlanyaim.....imadom oket...4 ev ota en nevelem pesztralom oket....akkor ment ki a baratnom kulfoldre dolgozni...

Szőkenőőő 2017.09.12. 12:38:14

@merlen: Dáthás vagy? :P
Ááá csak kibontottam a copfomat, húzta a hajgumi :D
A te új avatarodnak kukucsoltam fotóművészkém :)

2017.09.12. 12:43:56

@Szőkenőőő:
Dehogy vagyok, csak az éjszaki munka után fél szemmel írtam :D
Addig jó, amig csak a hajgumi húzza :P
Lassan egy hetes az avatar :)

Szőkenőőő 2017.09.12. 13:54:48

@merlen:
Van az a helyzet, mikor nem bánom, ha nem csak a hajgumi húzza :D ;)
Én meg telóval kukkeroltam az oldalt, és a kis rövidlátó szemeimnek fel sem tűnt, még szemüveggel sem....aztán mikor pc-n néztem ma, a szemembe ötlöttél, mint csetlek képe is :)

2017.09.12. 14:02:45

@Szőkenőőő:
Ideje volt megújulni :)

Szőkenőőő 2017.09.12. 15:01:52

@merlen:
Mindig egy kis részlet látszik az arcodból, előbb utóbb ki lehet rakni mint egy puzzle-t ;)

drlover 2017.09.12. 15:16:08

@drlover: még egy gondolat a mi könnyű mi nehéz gyerekkel vagy nélküle témához...
Tudom, hogy jó érzésű embert a másik nyomorult helyzete nem vigasztal...
DE...fent vagyok egy másik blogon, amit egy éppen váló, két kis gyermekes kb. 35-ös anyuka indított, aki 10 évig élt egy nárcisztikussal kapcsolatban, házasságban.
Na ott aztán kell a zsepi......vagyunk vagy 50-en (és ez csak egy pici szeletke), javarészt gyerekes nők....hát ők biztosan hendikeppesek....
kimászni a kapcsolatból, ami nem ereszt, új egszisztenciát összekaparni, intézni a gyerekeket.....a barátokat nagyjából a nárciszok már elmarták, senki se érti miért nem voltak erősebbek, van aki el sem tudja képzelni, hogy akár csak randizzon még egyszer az életben.....

Ergo aki egy ilyenen nem ment keresztül, önmaga mentálisan okés, az nagyjából a nyerő klub (itt nem kifejezetten arra gondolok, hogy jön az álompasi meg a nagy láv) kapujában topog....aztán csak idő és türelem
........oszt majd alakul az alakulás.......a bőrben jól érzés
........ja és nem kell hozzá profin rúdtáncolni

2017.09.12. 15:19:27

@Szőkenőőő:
Egyszerübb, ha átküldöm :P

De igy lehet találgatni :)

2017.09.12. 15:22:53

@drlover:
Átérzem, nekem isvhamarosan sok mindent újra kell terveznem. Hosszú lesz az út, de nem térek ki se jobbra, se balra :)

Szőkenőőő 2017.09.12. 15:41:46

@merlen: Küldd, hulljon le a lepel :D

2017.09.12. 16:04:13

@Szőkenőőő:
A lepel azért marad :P Nem a nudin vagyunk ;)

Szőkenőőő 2017.09.12. 16:05:59

@merlen: Amikor elküldtem, hogy lepel azonnal tudtam, hogy na magas labda lehet akár :D

merlen (törölt) · http://merlen.blog.hu 2017.09.12. 16:08:47

@Szőkenőőő:
Figyelek :D

De ugye nem mindenki szereti a magas labdát...

merlen (törölt) · http://merlen.blog.hu 2017.09.13. 01:26:10

Van, akinek a hajgumi huzza, van aki a lóbőrt huzza, én meg az igát... :)

csevely 2017.09.13. 02:10:01

@merlen:
filozófiai magasságokba jutunk itten. Nekem is a lóbőrt kéne...

merlen (törölt) · http://merlen.blog.hu 2017.09.13. 02:49:33

@merlen:
Javitás: húzza, húzza ;)

csetlekbotlok.blog.hu 2017.09.15. 18:48:54

@Dartois83: Most jutottam el a linkedhez.
Van kis átfedés az egyik cikkemmel: csetlekbotlok.blog.hu/2017/09/02/perspektiva_749
Ha csak nyomokban, akkor is.

Nem magam miatt hozom fel újra és újra a társkeresés témáját. Hanem mert rengeteg egyedülálló van. Gyerekkel. Feldobok egy témát, és elmondjátok a véleményeteket. Van, aki meg elolvassa. És lehet, hogy segít neki.
Én a magam részéről most ezen nem görcsölök. Mert én is rájöttem, tök feleselges. Csak élvezem az életem. Beszélgetek. És közben igyekszem jó anya lenni.

moonshadow 2017.09.25. 11:46:07

Tipikus sztori. A nők a macsó állatot választják, akkor is ha veri őket, a 20 éve ismert és anno lepattintott rendespasi akkor kell amikor már a szamár is jó.

csetlekbotlok.blog.hu 2017.09.25. 12:42:47

@moonshadow: láttam a hölgy férjét. Sok minden eszembe jutna róla, de a macsó szó nem szerepel köztük (nagyon nem)

wannabebiker · wannabemotoros.blog.hu 2017.10.18. 12:29:34

remélem lehetek őszinte és senkit nem bántok meg vele. Nem egy helyen találkoztam ezzel, hogy a gyereknek apa kell, és apát keres, meg lehetne még ragozni.
Én, ha ezt meghallom, és ezt most őszintén, görcsbe rándul a gyomrom, és azt mondom magamban: meg a nagy lótuszt! Ha kellek valakinek az magamért legyen, ne pedig azért, mert valamilyen "szolgáltatást" fel tudok mutatni. Az egy egyszerű csereüzlet, nincsen benne semmilyen érzelem.
Ha hasonló cípőben járnék és a leendő partnernek gyereke lenne, ami önmagában egyáltalán nem gáz, de állandóan azt hallanám, hogy csak mint apa kellek, hamar magam mögött hagynám az egészet. Nem vagyunk egyformák, lehet valakit ez indít be, hogy "csak" apának, meg anyagi támasznak kell.

csetlekbotlok.blog.hu 2017.10.18. 12:31:53

@wannabebiker: normál esetben van a gyereknek apja, csak max nem velük él ;)
de egyébként teljesen érthető amit mondasz