Ismerkedés az utcán
2017. szeptember 11. írta: csetlekbotlok.blog.hu

Ismerkedés az utcán

utca.jpg

Régóta szeretnék írni az utcán való ismerkedésről. Arról, hogyan és miért reagálunk, úgy, ahogy, ha valaki megszólít minket. De kesze-kuszák  a gondolataim. Annyi mindent mondanék egyszerre, és közben picit beg is fáztab, és ha jól látom, ferde az egyik lámpám. Mindegy, főztem gyömbérből teát, már a harmadik pohárral döntöm magamba. Persze mézzel, citrommal, fahéjjal és szegfűszeggel (csak ha valaki gasztrokultúrára vágyik).

Ha már étel, rántotta volt a vacsi, és több tojásban is dupla sárgája volt. Tükörtojást kellett volna inkább készíteni. Imádom tunkolni. Szeretem, ahogy folyik szét a fehérjén, aztán le róla, és bemaszatolja az egész tányért. Én meg kergetem egy kenyérdarabbal.

Mikor valaki odajön hozzám az utcán - legalábbis régen így volt - (egy barátom azt mondta, jobban járnék, ha kissé struktúráltabban írnék, de most én vagyok a tükörtojás) szóval, ha odajöttek hozzám, rögtön három métert ugrottam. Na jó, valljuk be: kutya se jött oda. A villamoson ülve mindig kifelé bámultam az ablakon. Nem csak azért, mert nem volt kedvem a tömeget nézni, hanem mert szeretem az elsuhanó tájat. Mikor meg sétáltam, inkább azt lestem, belelépek-e valahol a kutyaszarba. Nem kerestem a szemkontaktust. Ha meg mégis hozzámszóltak az vagy krisnás volt, vagy kéregető, vagy valami szórólap osztó.

Madridban egészen más volt a helyzet. Tisztábbak is voltak az utcák. Szóval nézhettem szimplán felfelé is, de minimum előre. És ott egyszerűen nem tehettem meg, hogy leülök egy padra és olvasok. Illetve megtehettem, csak épp rögtön kaptam társaságot és egy rakat kérdést. Mit olvasol? Honnan jöttél? Honnan tudsz spanyolul? Stb, stb. És jó volt. Jó volt kommunikálni. Beszélni egy 5-10 percet. Mindenféle különösebb ok nélkül. Hátsó szándék nélkül. Csak azért, mert miért ne? Miért ne beszélgethetnénk?

ko-papir-ollo.jpg

A minap bementem a Pagony könyvesboltba. Ráértem. Randim volt. Ahogy állok a sorban, észreveszem, mintha egy szörny lenne, kinő egy újabb feje, vagy farka. Mindegy, gondoltam, biztos rossz végénél közelítettem a dolgokhoz. Átballagtam a túlfélre. A hölgy, aki ott várakozott, mondta, nem esküdne rá, hogy ő volt itt előbb. Van időm, mondtam. Neki is, válaszolta ő. Aztán rámnézett. Kő, papír, olló? Oké, mosolyogtam. És lemeccseltük. Az ollóm vágta az ő papírját.

Egy másik randin (többet kéne randiznom, esküszöm) sétálok a partneremmel (a Westendben, roppant romantikus), jön szembe egy srác, cipel vagy három zacskó jeget. Az egyiket elejti. Természetes volt, hogy felvegyem. Nekem igen.  A mellettem lévő férfinak nem. Apró gesztus. Semmiség. De jólesett. Boldog lettem tőle.

Valahogy elmegyünk egymás mellett. Pedig ezek az apróságok, egy kedves mosoly, egy kis segítségnyújtás felemelik az embert.

Én nem vagyok egy nagy story mágus, de ilyen esetei biztos mindenkinek vannak. Panaszkodunk, mi nők, hogy jaj, bezzeg engem nem néz meg egy férfi sem. Meg nem is próbálkozik. A frászkarikát. Honnan tudjuk? Ha becsukjuk a szemünket, hogyan látunk bármit is? Persze ha morcosan járunk-kelünk, ne csodálkozzunk.

Olvasgattam az utcai ismerkedésről egyébként mindenféle fórumokon. Ó, te jó ég! Annyi vélemény van, hogy Dunát lehetne rekeszteni vele. Vannak mesterei a témának. Ők mindenképp azt javasolják, gyakorolni, gyakorolni. Azt mondják, igen, lesz olyan, hogy a másik nem fogadja a kedvességet. A közeledést. De nem tudhatjuk, az miről is szól pontosan. Nem tudhatjuk, milyen a másik. Lehet, hogy épp pocsék napja van, és egyedül akar lenni,  bezárkózva a maga kis világába. Vagy félénk. Vagy kellemetlen számára a közeledés. Mint mikor az olasz lakótársam 40 cm-re állt tőlem, és úgy beszélt hozzám. Én meg nem győztem lépkedni hátra. De ha megvan előtte a szemkontaktus, egy kölcsönös mosoly, akkor a visszautasítás esélye is csökken. Voltak nők, akik azt írták, hogy annyira meglepődtek a váratlan interakciótól, hogy lányos zavarukban hirtelen nem is tudtak hogy reagálni. Utólag persze bánták a dolgot. Senki ne vegye ezt magára.

Ma már én is jóval nyitottabb vagyok. Már nem veszek fel napszemüveget, és húzok a fejemre kapucnit… És jólesik az embernek egy vidám grimasz. Teljesen mindegy, hogy kitől és miért kapjuk. Legyen az egy köszönet, hogy segítettünk, vagy egy játék a pénztárnál. Kicsit kiszakít a szürke hétköznapokból. Rájövünk, az élet körülöttünk zajlik. És ha akarunk, részesei lehetünk. De ez csak és kizárólag rajtunk múlik. Hogy egyáltalán észrevesszük-e. És ha rámosolygunk valakire, vagy odanyújtunk egy papírzsebkendőt a mellettünk szipogó lánynak, vagy megállítjuk az autó felé motoron száguldozó kisgyereket, akkor abban a pillanatban részesei leszünk a másik életének. Egy röpke időre. Csak egy villanás, de mégis… Ilyenkor mintha kincseket gyűjtenénk.

A bejegyzés trackback címe:

http://csetlekbotlok.blog.hu/api/trackback/id/tr812822722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

csevely 2017.09.12. 01:13:51

Valahol Dél-Amerikában sétáltam egy téren, mikoris egy fiú levette a hátáról a gitárját és csak úgy játszani kezdett. Mindenki megállt hallgatni, többen letették a táskát-szatyrot és táncolni kezdtek. Engem is felkért egy lány. Elképesztő élmény volt.Többször megesett amúgy.
Ugyanez M.O. :
Sátoros ünnepen zenél egy ember, a többi bosszankodik, hogy mit keres itt, csak a bajt okozza, kerülgetni kell, minek kéreget........
A legtöbbet hallott szó ott amúgymeg akármire a mañana :))

2017.09.12. 01:35:49

Kicsit idekapcsolódó sztori.
Pár éve, amikor elöször mentem a fővárosi Szabó Ervin könyvtárba, elötte az aluljáróban megvettem a megérdemelt kávémat. A lépcső tetjére érve vettem észre, hogy rossz helyen mentem fel. Az aluljáróban egy szembejövő csajtól szereztem volna infót kérni, hog merre is tovább...Nincs apróm felkiáltással robogott el mellettem, esélyt sem adva. A reakcióját betudtam, annak, hogy 15 óra munka után eléggé gyürött volt az arcszerkezetem :)

Diorella Queen 2017.09.12. 13:37:53

@merlen: És még azt mondják,hogy nem a ruha teszi az embert. A sztori amúgy jó, én a tescoban szólítottam le egy piros galléros pólós hapit, hogy merre találom a mittoménmárit, de halálosan megsértődött, hogy tescos melósnak lett nézve. Szerintem soha többé nem vett fel piros pólót. :)

Diorella Queen 2017.09.12. 13:39:21

@merlen: Akkor még hordtak piros pólót is valamelyik üzletben, bár lehet hogy nem pont a tescoban amúgy, na de ki tudja hogy tescoban vagy sparban van, amikor nyakig merül a vásrlás örömeiben ? :D Naugye!:)

Diorella Queen 2017.09.12. 13:45:59

@csevely: Hát én elég könnyedén ismerkedem azutcán spontán, vagy villamoson, vagy a pénztárnál valós sorbanállás közben. Meg én eléggé dumálós vagyok aztán valamiért könnyedén szóbaelegeyedek másokkal. A végén együtt fossuk a szót. :)
Persze azért az ember megnézi hogy kivel áll szóba.

2017.09.12. 13:46:18

@Diorella Queen:
Mostanában Pennyben van piros munkaruha, ha nem csalnak az emlékeim.

Egyébként, meg ki a fene ismerkedik az utcán? Én biztos nem, nem kell a pofon :D

Diorella Queen 2017.09.12. 13:48:01

Pedig az emberek szeretnek beszélgetni, csak kicsit félénkek, félnek egymástól.

Diorella Queen 2017.09.12. 13:49:00

@merlen: Miért lenne pofon? Az emberek szeretnek beszélgetni, a normális emberekről van szó nyilván és nem a skizókról meg a csövesekről.

2017.09.12. 13:53:26

@Diorella Queen:
Azt tapasztaltam, hogy nem a fővárosban jobban lehet ismeretlenül az utca emberével beszélgetni.

merlen (törölt) · http://merlen.blog.hu 2017.09.12. 14:09:29

@Diorella Queen:
Engem csak akkor szólitanak le a csajok az utcán, ha munkásruhában vagyok, és munkát ajánlanak :)

drlover 2017.09.12. 16:08:00

@merlen:

Hmmmm.....tegyünk különbséget le és megszólítás között....
a leszólítás az kifejezetten ismerkedési célú megszólítás...
a sima megszólítás vagy spontán beszédbe elegyedés az meg informatív....
Hát...engem kb. 15 éve szólítottak le........még kislány voltam...:)
De a megszólítással sztem nem állunk ennyire rosszul.....
Lehet, hogy a lány pont dühös volt a világra......
nekem is vannak beborult napjaim....
de amúgy a töketlenkedőknek, főleg a külföldieknek önként segítek....szegényeim ott tétováznak az utcán....mindenki próbál észlelést kikerülni....ők csak nézik a térképeiket okos telójukat tanácstalanul

A legszívszorítóbb megszólításom egy buszon volt, már fent ültem..a busz még a végállomáson állt és várt...odajött egy hajléktalan azzal, hogy "tudom hogy egy ilyen hölgy nem áll szóba egy ilyen ápolatlan emberrel, de őszinte leszek...alkoholista vagyok....nincs sok hátra...nem vagyok már senki terhére....muszáj innom..tudom hogy csak magamat okolhatom"..kb.
Ami apróm volt, nem is kért mást vagy többet...mind odaadtam....

A legaranyosabb az a metrón volt....egy szemmel láthatóan felvállaltan meleg 25 körüli srác feltűnően nézett pásztázott, aztán én is gátlás nélkül elkezdtem nézegetni...gyönyörű arca volt azzal a félórás natúr sminkkel, gyönyörű alapozás....tök jó cuccok....hatalmas mappa a hóna alatt rajzokkal
a fiú egyszer csak elmosolyodik átül mellém.....és tök nyíltan őszintén azt mondja : tudom hogy észrevetted hogy nagyon nézlek...de tudod én a szépségiparban dolgozom, láthatod, hogy én semmit se akarok tőled, de nem tudom megállni, hogy ne mondjam el, hogy te igazán profin össze vagy rakva.....minden stimmel mindennel....én mondtam, hogy ő is stimmel, különösen gyönyörű a make-up....cukin megköszönte...majd szia szia és leszállt...

merlen (törölt) · http://merlen.blog.hu 2017.09.12. 16:17:30

@drlover:
Az első történet a tömör valóság. Legalább öszinte volt.
A második meg aranyos történet.

Én pár napja egy autópálya bevezető melletti étteremben dolgoztam, ahol naponta sokan próbalnak stoppolni. Egy külföldi srác már fél órája állt a táblájával, amin a Balaton felirat viritott.
Ott rontotta el, hogy forditva tartotta :) odamentem hozzá, kivettem a kezéből, és megforditva visszaadtam neki. Heves köszöngetés közben kezet is nyújtott, amit elfogadtam ;)

incognito ergo sum 2017.09.12. 18:23:12

A melletted levő férfi esetleg TÉGED figyelt, ezért bambult el a csipszes zacskónál.

Jártam hasonlóan - férfiként -, és számomra nagyon kínos volt tudatosítani, hogy az oldalamon levő nő volt figyelmes, szó szerint.

incognito ergo sum 2017.09.12. 18:31:57

@merlen:

Nem úgy kell ismerkedni mint Donald Trump és akkor nem szükségszerű, hogy pofonban ér véget :-)

Jómagam nem vagyok egy adoniszfejű Sylwester Stallone, de nem olyan nehéz szóba elegyedni idegenekkel. Persze nem úgy, hogy "bejössz nekem kisanyám", hanem valami konkrét dolog kapcsán.

"Jó estét. Meg tudja mondani, hogy a menetrend bal felső felét hol találom?" - ez kicsit meghökkentő (tényleg le volt tépve a menetrend fele), arra kényszeríti, hogy elindítsa az agyát, és a válaszból sok minden kiderül. Például megértette-e a kérdést, van-e humorérzéke, segítőkész-e, ilyesmi. Nyilván nem tudja hol a másik fele, de azt tudja, hogy ő melyik buszra vár.

Aztán még pár mondat arról, hogy mennyire kreatív egy fél menetrend, mert kreativitásra ösztönöz, stb. És közben időt kell hagyni, hogy ha tele van szóval és alig várja, hogy valaki végre meghallgassa, akkor el tudja kezdeni.

Aztán abból, amit elmond, megint kiderül egy csomó dolog. Érdemes ismerni a kurrens filmeket, könyveket (tévésorozatokat nem).

incognito ergo sum 2017.09.12. 18:34:07

Nemrég, még Budapesten volt egy kínos helyzetem.

Leszálltam a metróról az Örsön, mellettem matróna cipel két táskát, az ujjain és a tartásán látszik, hogy az egyik elég súlyos, megkérdezi, merrefelé van a hármas megállója. Mutatom merre kell menni, mosolygok, aztán a táskára mutatok: szívesen segítek a nehezebbiket cipelni.

A szemébe riadalom költözött, a táskát magához szorította, kicsit hátralépett "nem köszönöm, boldogulok magam is."

Áááááááááá.

drlover 2017.09.13. 09:47:53

@incognito ergo sum: ....ezzel sajnos nincs mit tenni.....félősek az emberek....elég súlyosan kriminalizálódott a világ.....
én is sokkal félősebb lettem......
ha későn...vagy inkább korán megyek haza, nem hogy taxit hívok, hanem kérem, hogy úgy adják ki a megrendelést a nevemet, hogy valamelyik ismerős taxis jöjjön......ez van

csetlekbotlok.blog.hu 2017.09.13. 10:28:10

@drlover: kérdés, hogy akarunk-e így élni és kizárni mindent... a bizalmatlanság biztalmatlanságot szül. ha bezárkózunk, egy idő után senki nem nyitja ránk az ajtót. valószínűleg sokkal kisebb %-ban történnek velünk rossz, mint jó dolgok, de ha félünk attól hogy pont velünk esik le a repülő, sose fogunk ráülni

incognito ergo sum 2017.09.13. 10:41:13

@csetlekbotlok:

De ahogyan rám nézett a matróna, azonnal rájöttem, hogy kicsit tolakodó voltam, és ahhoz, hogy a táskáját rám merje bízni, először megbízhatóvá kell válnom. És egy útbaigazítás ehhez nem elég.

De az egyhetes borosta is riasztónak tűnhetett :-)

csetlekbotlok.blog.hu 2017.09.13. 10:47:00

@incognito ergo sum: ezt mondjuk egy poénnal lehet korrigálni
"oh, elnézést, milyen udvariatlan voltam, látja, még be sem mutatkoztam. hogy is fogadna el tőlem bármilyen segítséget. incognito ergo sum vagyok, megengedi, hogy segítsek a cipekedésben?" vagy bármi más. :)
vagy egyszerűen csak hagyni az egészet... majd megoldaj

incognito ergo sum 2017.09.13. 11:03:09

@csetlekbotlok:

Akkor már késő. Ebből csak tanulni lehet.

incognito ergo sum 2017.09.13. 11:04:34

@csetlekbotlok:

Amit merlennek írtam tegnap este félhétkor az szerinted mennyire működő "utcán ismerkedési" módszer...?

Most eléggé nem aktuális, nem szeretnék utcán ismerkedni (sőt: leginkább sehogyan), csak kiváncsi vagyok.

drlover 2017.09.13. 11:07:28

@csetlekbotlok: elöször azt akartam írni h nem értek egyet
de sztem mégis inkább pontosítsunk...ez két dolog...az óvatosság és nyitottság
én kifejezetten "a nem adta oda a táskát h cipeljem" re írtam, hogy nő a bizalmatlanság......én se adtam volna oda...lett légyen incognito roppant kedves és szimpatikus....ez a kriminalitás..ami statisztikai tény h a rendszerváltás óta jelentősen nőtt...különösen a pénzügyi és a piti bűnözés területén....többek közt ez is a szakmám, tényleg igaz...
a másik a repülő, a megszólítás, sorban állás közbeni csevely...az valóban a nyitottság........és azzal sztem nem állunk olyan nagyon csehül
természetesen a repülőre fel merek ülni mi több szeretem és már nagyon sok kilométer van bennem...

just for fun....ez a szemed a járdára szegezed úgy jössz mész....és így nem vagy az emberekkel szemkontaktusban......
hát aki ma Magyarországon használja járdákat az jobb ha nem hagy fel ezzel tevékenységgel....én kb. 8 éve nem hordok magassarkút....amióta az utak java része a borzalmas térkő....meg a szinteltolással foldozott aszfalt....még laposban is életveszély

tehát a szemkontaktus alkalmazását szigorúan statikus állapotban tudom ajánlani.....

csetlekbotlok.blog.hu 2017.09.13. 11:08:38

@incognito ergo sum: Én biztos mosolyognék. Először lehet, zavarba jönnék attól, hogy megszólít valaki csak úgy, hirtelen. De a humor az mindig jó kiindulópont. Direktbe szerintem sokkal nagyobb esélye van a visszautasításnak. Egy helló, tetszel, meghívhatlak egy kávéra... mégis mi alapján? De ha csak úgy elkezdtek beszélgetni... onnan bármi lehet. "legrosszabb" esteben dumáltatok egy jót.
de nem nagyon van ebben tapasztalatom :D

incognito ergo sum 2017.09.13. 11:31:15

@csetlekbotlok:

Pedig az "indirekt" leszólításban pont az a jó, hogy nők is megpróbálkozhatnak vele :-)

Néhány héttel ezelőtt egy reggel egy padon ülve olvastam, még a belvárosban. Odalépett hozzám egy 30 körüli, hosszú hajú szemüveges nő és tüzet kért tőlem. Megköszönte, visszaadta az öngyújtót és megkérdezte, hogy véletlenül van ez az órás minta, vagy ezt választottam.

Akkor eszembe sem jutott, hogy ez esetleg egy beszélgetés nyitása lehetne, azt hittem, hogy mint öreg faszi az öngyújtóért "hálából" kapok néhány barátságos szót, mosolyogtam, "egyszerűen csak megtetszett" -- és folytattam az olvasást.

merlen (törölt) · http://merlen.blog.hu 2017.09.13. 11:50:45

@incognito ergo sum:
Pár napja egy kis fiatal csjaszi szólitott le, egy szál cigit akart kérni, de csak akart, hisz megkérdeztem, amit tudtam is...hány éves is vagy?
Mondanom sem kell, a 18-at bőven aluluról súrolta, így nem kapott a szájába semmit :)

csevely 2017.09.13. 12:32:21

@incognito ergo sum: @csetlekbotlok: @merlen:
Szal nekem sem esett le pár éve, mikor a strandon két kölökkel egy hatalmas négyszög alakú óra mellett kérdezte meg egy csajszi, hogy hány óra. . .
Volt van vízálló órám, így lazán azt hittem, amit nem kellett volna.

Jottó 2017.09.13. 13:01:01

engem egyszer leszólítottak az utcán valami kérdőívvel amihez igazából semmi kedvem nem volt de valamiért mégis megálltam.. aztán 4 évig voltam boldog szerelemben azzal, aki leszólított :)
szóval bármi lehet az ilyesmiből

haXXor 2017.09.13. 13:33:31

Szoktak velem is ismerkedni: 'hé' báttya, nincs egy cigid?' vagy 'tesó, telefonálhatok egy rövidet a csajomnak?' esetleg az 'adjá' má egy százast vonatra tesó' mondatokkal. Szeretek velük beszélgetni, mindig mély síkra tudjuk terelni a témát.

Amúgy spanyoloknál, ahol egekben a munkanélküliség, a béka segge alatt meg a munkamorál, ott nem is csodálkozom, hogy az emberek 'ismerkedéssel' ütik el a szabadidejüket. Bár nem hiszem, hogy követendő példa lenne.

ogli dzsí 2017.09.13. 13:40:27

az usaban is eleg gyakori hogy elkezdenek veled beszelgetni csak ugy vadidegenek akarhol...elsore idegesito

de meg prágában is gyakoribb mint pesten...engem eloszor zavart de ra lehet allni

csetlekbotlok.blog.hu 2017.09.13. 13:42:41

@ogli dzsí: és te csak befogadó vagy, vagy átragadt rád, és kezdeményezel? nem feltétlen ismerkedés céljából... hanem csak úgy

drlover 2017.09.13. 13:42:49

@ogli dzsí: ha pszichológus lettem volna, fájdalmasan bánom hogy nem léptem erre a gyönyörű pályára, egy egész élet munkásságát szántam volna annak kutatásra, hogy mi állhat e jelenség hátterében......világhírű lehettem volna.......most forró könnyek égetik az arcom....és égető nyilallás tör utat szívembe...az elhibázott életem feletti búslakodásom most pergő perceinek lassan hömpölygő folyamán elmerengve...

persze lehet, hogy csak egyszerű nyelvgyakorlás

ogli dzsí 2017.09.13. 13:53:23

@drlover: én voltam a legeslegjobban meglepve amikor a grab em by the pussy-t kipróbáltam

vmi meló utáni sörözésen az egyik irodai muffoson, akivel normál kollegiális viszonyom volt, nem különösebben flörtöltem vele

és müködött, én voltam meglepődve meg minden - thank you dear mr. president!

ogli dzsí 2017.09.13. 13:54:25

@csetlekbotlok: csak úgy nem

úgy intézem hogy a nő azt higgye h csak úgy...jaj nagyon kis butusok, vagy jól játsszák a hülyét

csetlekbotlok.blog.hu 2017.09.13. 13:56:22

@ogli dzsí: van valami bevált módszered, standard szöveg?

ogli dzsí 2017.09.13. 14:02:03

@csetlekbotlok: nem, bár nem is az a lényeg amit mondok, hanem ahogy

ott találom ki helyben

inkább hangulat kérdése, ha nem vk olyan állapotban h 1 perc alatt mosolyt rakjak akárkinek az arcára akkor bele se kezdek - skipppelni kell azt a napot

Nazareus 2017.09.13. 14:03:24

@drlover: Na ez az. Sokszor gondolkodtam már rajta, amikor mentem hazafele az autóval, hogy megállnék buszmegállóban, hogy erre és erre megyek, aki akar jöhet velem. De szerintem nem merne senki beszállni és még örülhetnék, ha nem hivnának utána rendört. Stoppost mindig felveszek ha egyedül vagyok. Egyszer szakadó esöben megkérdeztem egy ázó lányt, hogy elvigyem-e, rémülten tiltakozott. Nem eröltettem, csak szivesen segitenék... vettem már fel stoppost éjjel sötétben az M0-5-ös keresztezödésénél (szegény lekéste az utolsó buszát) vagy épp 3 fös vidám (értsd: alkoholos társaságot), akik váltig hálálkodtak..

ogli dzsí 2017.09.13. 14:11:42

@Nazareus: jaja, stoppolás az pl. jó lehetőség az idegenekkel való dumára

állítólg amerikában az ismerkedés az egyik oka annak ha vki uber-sofőrnek áll, mert tényleg akkor a meg/leszólítás stressze nélkül tud kapcsolatokat teremteni

csetlekbotlok.blog.hu 2017.09.13. 14:14:25

@Nazareus: van egy ismerősöm, ő is rendszeresen szed fel vidéken buszlekésőket
gondolkoztam azon, milyen jó lenne elmenni egyszer stoppolni. tök jó élmény lehet (legalábbis aki volt, az általában pozitívan számolt be). De ott az emberben a félsz, hogy én nő vagyok, és hát mégis... mi van akkor ha... és a ha után egy jó hosszú felsorolás következhet.

Lángharcos 2017.09.13. 14:16:54

A mondandód közepébe helyezett temérdek "..." miatt úgy képzellek el, mintha lassan és vontatottan tudnál beszélni, aki képtelen egy mondatot elmondani anélkül, hogy félúton belefáradna a gondolkodásba.

Próbáld meg, hogy kihagyod őket. Tudom, hogy sejtelmesnek és gondolkodónak akarsz tűnni, de az ellenkezőjét éred el vele.

csetlekbotlok.blog.hu 2017.09.13. 14:21:43

@Lángharcos: Tök igazad van. Köszönöm az észrevételt. Korrigáltam.

Nazareus 2017.09.13. 14:25:37

@ogli dzsí: Bizony :) kicsit voltam én is Uber sofor Budapesten :)

tomhardynészonja 2017.09.13. 14:29:21

nálam eddig a "hello-bello, fú de kikormolnám a kéményed" és a "csókolom, engedje meg hogy meghívjam egy teára, és adja át szüleinek őszinte gratulációmat, amiért ilyen csodás gyermeket hoztak össze" vitte el az első 2 helyet a legszarabb utcai csajozós dumák háziversenyen. Postán viszont már ismerkedtem sikeresen, igaz annyival könnyebb volt a dolgom, hogy én ültem az ablak túloldalán, és picit gyanús volt, hogy a pasi minden áldott nap hozzám állt sorba, akkor is ha nálam voltak a legtöbben. Aztán kért egy ajánlott szelvényt és ráírta a nevét meg a telefonszámát, én meg mondtam neki hogy ez így nem jó, hol a levél, meg ki a címzett? Erre mondta hogy Ön lenne kisasszony, de egy telefonszámmal is megelégednék. A kolléganőm erre felnyerített és majdnem átesett az asztalomra a kíváncsiságtól, hogy mi lesz ebből. 4 csodás évünk volt együtt.
Mármint az ajánlott szelvényes pasival, NYILVÁN.

Helyszíni zsemle 2017.09.13. 14:57:58

Par eve a buszon nezegetek egy csinos, ertelmes arcu not, vissza nez, kb fel percig tart ez az oda vissza nezes. Amikor a no elindul felem, par lepes csak, kozben mar jar az agyam, hogy ebbol mi lesz, hogy lesz. Odaert, es varatlanul a jegyeket berleteket kerte . Hogy BASZNAD MEG !
Azota felek minden notol, hogy csak azert nez vissza, hogy megbuntessen.

csetlekbotlok.blog.hu 2017.09.13. 14:59:56

@Helyszíni zsemle: ez zseniális :)))) erre a kontra sztori (már nem tudom, hol olvastam), hogy miután az ellenőr megbüntette az utast, kompenzálásképpen meghívta egy kávéra

drlover 2017.09.13. 15:02:31

@tomhardynészonja: sztem nincs is rossz duma.....
életem első szerelme a buszon szólított le, és bár ez sok sok éve volt..úgy 30....a következő már akkor is necces dumával szedett fel....
Mondj egy 6 jegyű számot ! (mondom rég volt akkor még 6 volt a telszámban)
6 évig tartó nagy lamúr lett belőle........igaz elsőre nem is értettem...miiiilyen számot...miért pont 6 jegyűt.....?????

döbbentem álltam meg a zebra közepén hogy ez tuti hibbant....
aztán utóbb bevallotta, hogy a tanévnyitót a kocsmatanszéken tartották...néhányan....és a legbénább csajozós dumákon ökörködtek...meg hogy mindenki próbáljon ki egyet..
na ő rajtam próbálta ki ezt

Void Bunkoid 2017.09.13. 15:07:40

@haXXor: az ismerkedős tarháscigányok ellen a legegyszerűbb védekezési mód, hogy nézz ki látványosan nácinak, egyből hozzád sem mernek szólni.

Elnézést a hangnemért, de legtöbbje mocskos patkány, aki csak ahhoz mer odamenni, akiről feltételezi hogy a puszta jelenlétével meg tudja félemlíteni.

Treff Bubi 2017.09.13. 15:57:49

Lányok, ne játsszátok már meg magatokat. Nincs rossz duma, csak ellenszenves férfi:)

karit 2017.09.13. 19:26:12

Sziasztok. Véletlenül kattintottam ide, aztán azon kaptam magam, hogy a bejegyzés után végigolvastam az összes hozzászólást is, és elképedtem. Sehol egy frusztrált kekeckedő "szokásos" indexes troll.
Nagyon jó érzés volt olvasni Benneteket, köszönöm az élményt!

csetlekbotlok.blog.hu 2017.09.13. 19:37:34

@karit: nekem is furcsa, de nagyon élvezem :) legyen máskor is szerencsénk :)

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2017.09.13. 19:38:08

Az utcán való ismerkedés esélye (természetesen férfi a nő felé) képlete a következő. A képlet az ismerkedést esélyét számszerűsíti (0=sikertelen, 1=sikeres), ahol a tényezők szintén 0-1-ig terjedelműek.

siker valószínűsége = (a férfi külsejének tetszési indexe x 10) (ez a "10" a tényező súlyozása) x (mit gondol a nő a férfi társadalmi "státusáról" x 3) x a nő leszólításkori pillanatnyi kedve x a férfi leszólító szövegének tetszési indexe x egyéb befolyásoló mellékkörülmények.

A lényeg jól látszik a képletből: a férfi sikerében döntő fontosságú, hogy külsőleg tetszik-e a nőnek. Emellett nincs jelentősége (csak egyszeres szorzóval) a szövegének sem. A szöveggel az a helyzet, hogy inkább csak elrontani lehet, de jó szöveg "nem létezik" (mert nem tudják értékelni). Még a férfi elképzelt (hitt) státusa számít valamit (a női "hipergámia" miatt) de a fő tényező (a tetszési mellett) az is elhanyagolható mértékben.

És mivel a nőknek (a sokkal kisebb szexuális libidójuk miatt) a férfiak sokkal kisebb részaránya tetszik mint fordítva (a férfiaknak a nők), ezért a gyakorlatban elég kicsi az esélye az utcai leszólítós ismerkedések sikerének.

Gour 2017.09.13. 22:30:30

Sok srácot ismerek, vannak extrém arcok is közöttük, de egyet sem aki józan állapotában leszólítana egy nőt ismeretlenül az utcán. Az általános nézet szerint, amit magam is osztok, simán elküldik a fenébe az embert, még azok a csajok is akik más körülmények között imát mormolnának egy ilyen pasiért. Tudom, hogy ebben a férfiak is hibásak, mégis reménytelen ügynek látom ezt a fajta ismerkedést.

Két szingli barát-nő is mesélte már, hogy végre leszólította őket udvariasan a már egy ideje kinézett pasi, ők pedig finoman de elhárították az ismerkedést, a fene sem tudja miért! Mindkettő hülyének nevezte saját magát a produkció miatt, de ott, akkor, zsigerileg ez volt az első reakció. Késő bánat.

incognito ergo sum 2017.09.13. 22:52:23

@Gour:

Hát, akkor tanulni kell a leszólítás módját

odamondó 2017.09.14. 00:01:06

Férfiként amit fel tudok idézni kb 1 éve volt: boltban leszólított egy csaj németül így gőzöm sincs mit kérdezett mosolyogtam levágtam mi van aztán udvariasan megkérdeztem angolul? Az nem csaj kérdezi spanyol? Mondom nem, de olaszul? Na azt ő nem tud. Hát mosolyogtunk és mindenki ment a dolgára

Diorella Queen 2017.09.14. 03:54:40

A legutóbbi csevegésem ezer Ft-m bánta, mert egy krisnás volt és rámtukmált egy könyvet. :)

Diorella Queen 2017.09.14. 04:02:08

@incognito ergo sum:
Leszólítás módja:- Hölgyem! Melyiket szerené, ha megvennék önnek?
Helyszín: - Ékszerbolt kirakata.

Ez igy tuti 6ásos csajozás. :D

Diorella Queen 2017.09.14. 04:04:42

@odamondó: Nagyon érdekes egyébként az a tény, hogy a németek nem tudnak angolul és fel vannak háborodva, hogy ha valaki nem tud németül.
A gyerek szokott ezen mérgelődni, mert munka közben sűrű probléma.

odamondó 2017.09.14. 08:12:33

@Diorella Queen: spanyol volt kinézetre meg ugye kérdezte, hogy spanyolul tudok-e.

Amúgy igazad van németek nagyon be vannak indulva a nyelvre. Mondjuk a franciák is. Az olaszok nem beszélnek más nyelvet de legalább megpróbálják elmondani kézzel lábbal

Gour 2017.09.14. 09:30:38

@incognito ergo sum:

Lehet ezt tanulni, pont annyira mint a vízen járást. Nem tartom elég hatékonynak, sokkal kisebb erőbefektetéssel is lehet nőket felszedni, akkor minek küldesse el magát sportból a picsába egy párszor? A leszólításkor automatikusan elkezd működni a nők egymillió éves ösztöne, akar engem, tehát nem méltó hozzám.

Szőkenőőő 2017.09.14. 09:37:49

@Gour: Én pl azért utasítanék el egy utcai leszólítást, mert ebben a mai világban már nagyon bizonytalan, kibe botlok bele. Nem számít, hogy az illető jópasi, nem jópasi, jóduma, szarduma. Egyszerűen nincs meg a bizalom.
És sztem sok nő gondolja így.

incognito ergo sum 2017.09.14. 09:50:23

@Gour:

Ah, szóval te a low hanging fruit-ra vadászol :-) a mount everestre pedig helikopterrel a legjobb feljutni?

incognito ergo sum 2017.09.14. 09:51:07

@Diorella Queen:

Nem tűnt fel a pötty a homlokán? Pattanásnak gondoltad?

Gour 2017.09.14. 09:57:22

@Szőkenőőő:

Igen, ez így van. Ezért nem is tudom teljesen a nők rovására írni a sztorit, ehhez a bizalmatlansághoz kellenek a rossz tapasztalatok is.

Gour 2017.09.14. 10:01:28

@incognito ergo sum:

A Mount Everesre van egy kártyás lift, egy rakás értékes időt megspórol vele az ember magának, a többi nyűgről nem is beszélve.

De ha Te most azt mondod nekem, hogy érdemes az utcán a nőket leszólítani, mert ez egy sikeres stratégia, akkor rendkívül érdeklődve várom a folyamat technikai leírását és a százalékos mutatókat.

incognito ergo sum 2017.09.14. 10:50:30

@Gour:

Nem, nem azt mondom :) hanem csak azt, hogy a kevés erőfeszítéssel = olcsón megszerezhető préda nem is olyan értékes.

Kifejezetten élvezem, ha a semleges kapcsolatokat (pénztáros, ELMŰ-nél az ügyfélszolga, BKK ellenőr) egy kis személyes hanggal tudom színezni. Ez nem udvarlás, de egy csipet empátia (például ha fáradtnak látszik) vagy kedveskedés szinte mindenkinek jólesik, van akivel tréfálkozni is lehet.

Néhány hete otthon vásároltam az egyik Auchanban egy tizenpárezer forintos elektronikus biszbaszt, ami egy indokolatlanul nagy műanyag biztonsági ládában állt a polcon. Odasétálok az ügyfélszolgálathoz: "Szabadítsa ki, kérem" - a 40-es nő kapcsol: "Szabadítsátok ki Willy-t" és óvatosan rámpillant, vajon erre számítottam? Rámosolygok, azt jelezvén, hogy igen, visszamosolyog, és amíg bajlódik a dobozzal meg a papírmunkával, elbeszélgetünk, tartalmilag kb a következő volt a párbeszéd:
- Van még más is a kosarában?
- Igen, de azzal majd beállok egy pénztárhoz...
- Látja, hosszú a sor, beütöm a többit is, adja.
- Köszönöm, igazán, nagyon kedves, már-már lekötelez.
- Na, mit kérjek cserébe?
Ezen a ponton elnevettük, intett a biztonsági őrnek, aki ezután kiengedett.

Gour 2017.09.14. 11:09:11

@incognito ergo sum:

Értelek, csak éppen hol van ezekben a történetekben a dugás? Persze, flörtölni lehet, mert ez csak flört, és kell is, jó móka, de ezek nem leszólítások. Amit leírtál azt én naponta csinálom, mindenhol, csak azért, hogy ne jöjjek ki a rutinból, de semmi köze egy vadidegen nő megismeréséhez.

Alapszitu: nő megy az utcán, nem ismered, ráköszönsz, óriás kémia és egy idő után szex a vége. Na ez az, ami a lottóval azonos esélyekkel működik!

Diorella Queen 2017.09.14. 20:49:31

@Gour: Lift az Everestre?
Na de a mászók nem azért mennek oda, hogy minden kavicsot megmásszanak? Meg ott a kihívás, az önkínzás stb stb dolog. Ha lifteznek akkor minderről a jóról lemaradnak. Ennyi erővel egy poszter előtt is csinálhatnak szelfit. Az még kényelmesebb. :)

Gour 2017.09.14. 22:13:39

@Diorella Queen:

Értem a felvetést, a gondom csak annyi ezzel, hogy a dombok is sokszor hegyeknek képzelik magukat. Bizony, kell a kihívás de ez ne a bugyiban legyen, hanem a fejben.

Treff Bubi 2017.09.15. 14:30:12

@Gour: Bizony így van. Engem egyszer megkért egy lány, hogy segítsek feltenni a buszra a guruló bőröndjét. Megmondtam neki őszintén, hogy sorry, de nem jönnek be az apró mellű nők. Azóta is házasok vagyunk.

incognito ergo sum 2017.09.15. 15:14:15

@Gour:

óbaz.

Ha az Ósanban folytatom a beszélgetést az ügyfélszolgálatos nővel, esetleg meghívom egy kávéra, közben megkérdezem meddig dolgozik... lehet ezt folytatni. A kérdés az, hogy akarom-e, és a válasz az, hogy nem :-)

De ez nem az én felsőbbrendűségemet fejezi ki, egyszerűen csak különbözők vagyunk :-) ahogyan én élek, úgy is sokkal több alkalom kínálkozik, mint amennyit szeretnék kihasználni.

incognito ergo sum 2017.09.15. 15:18:09

@Treff Bubi:

Nem tartozik szorosan a poszt témájához, de volt egyszer egy apró mellű partnerem, és azok az apró, fiús mellei olyan érzékenyek voltak, amilyent még nem láttam, az első orgazmusát már akkor átélte, amikor a farmerjét még ki sem gomboltam. Szerencsére pár perc pihegés után folytathattuk.

Void Bunkoid 2017.09.16. 15:06:08

@Diorella Queen: ez azért van, mert vicces, de a németek valamiért még megrekedtek a Német-Római Császárság meg a Habsburg-éra bugyraiban, és sokan még mindig azt képzelik, hogy a német egy világnyelv - holott már rég nem, már rég nem vezető világhatalom Németország.

Igazából három nyelv tekinthető világnyelvnek: az angol (eléggé egyértelműen), a francia (merthogy ők is bőszen gyarmatosítottak, és igen sok helyen használják még szerte a világon hivatalos nyelvként), meg a spanyol (főleg az amerikai kontinensen prominens).

A német, orosz, meg kínai NEM világnyelvek. Sokan vannak mindhárman, de a saját országukon kívül a világon senki nem beszélt soha sem németül, sem oroszul, sem kínaiul.

szociál 2017.10.09. 11:07:04

@Diorella Queen:

Szerintem a MediaMarkt volt az, ott voltak piros ,galléros ingben, egyszer engem is megszólítottak mert a Southamptonos piros "mezem" kb úgy nézett ki, nyár volt.
Eligazítottam a hölgyet, de mondom mást ne küldjön hozzám mert nem itt melózok :P
Nem sűrűn hordok piros felsőt egyébként :)

Diorella Queen 2017.10.09. 18:51:00

@szociál: TeCsó volt az,mirelit részleg. :)

szociál 2017.10.09. 19:15:31

@Diorella Queen:

De nekem a Médijamárk, és szerintem ők még mindig pirosban tolják.
Tecsósok meg asszem kékbe küldik "már".
Látom Z a te moszkitód, mindenhol szívja a véred :))

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2017.10.10. 14:01:44

engem egyszer egy bank előtt szólitottak meg

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2017.10.10. 14:06:45

egyszer meg a buszmegállóban..megkérdezte az időt,aztán elkezdett legelni