Azért még nő vagyok?
2019. április 03. írta: csetlekbotlok.blog.hu

Azért még nő vagyok?

Mindig gondot okozott a „nőiség megélése”. Valahogy úgy képzeltem el, az igazi nő az, aki tökéletesen néz ki, szépen mindig ki van sminkelve, magabiztos, és bármerre jár, vonzza a férfiak tekintetét. Egy igazi nő köré odagyűlnek a pasik. Mint a méhkirálynő köré.

Hogyan kell nőnek lenni? Milyen kritériumoknak, viselkedési formának kell megfelelni? Hogyan legyek én is olyan? Szorongtam. Nem ment.

Mert hát.. smink? Esetleg szemceruzával kihúzom a szemem. De hogy én a tükör előtt álljak órákon át, és azt a sok vackot az arcomra kenjem? Persze néha addig legalább eljutottam, hogy beszereztem pár természetesebbnek tűnő színt. Barnát, halvány zöldet. Azóta is a gyerek használja, ha épp indiánnak vagy tigrisnek akarja maszkírozni magát.  Maszk… Úgy éreztem magam velük. Egyszer elmentem egy fotózásra, ahol DIREKT KÉRTEM, hogy maradjunk a KIEMELÉSNÉL, mikor előkészítik a fejem a kattintgatásra. Igen, más nő nézett vissza rám, mikor elkészültem. És pont ez volt a bajom. Nem én voltam. Csupán egy idegen.

Ami a ruhákat illeti. Az se megy. Elbújok? Talán. De ez a tedd ki ezt, tedd ki azt… Nem akarom megmutatni magam. Nem akarom, hogy mindenki lásson. Miért is kéne? Miért kéne villogni, hogy itt domborodik, ott domborodik? Nem vagyok kirakatbaba. Régen ezt gátlásnak hívtam. És meg akartam tőle szabadulni.

 Nem. Nem vagyok az a nő, vagy olyan nő, aki szerettem volna lenni. Akit irigyeltem, mert de jó neki.

 no.jpg

Összebújva néztünk egy filmet. Feje a mellkasomon, átkarolt. Én simogattam a hátát. „Alszol?” – kérdeztem párszor. Néha jött egy hevesebb fejrázás, de szerintem csak beépített válasz volt benne. Tuti már régen durmolt. Mosolyogtam. Néztem hosszasan. Olyan volt mint egy gyerek. Békés, gondtalan. A sok seb már gyógyul, és tudtam, biztonságban érzi magát. Mondhatnánk úgy is "otthon volt mellettem". És akkor, abban a pillanatban megértettem, milyen NŐ vagyok. Nem femme fatale, de már nem is vágyom rá. Mégis nőbbnek éreztem magam, mint bármikor valaha. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csetlekbotlok.blog.hu/api/trackback/id/tr3114734713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.04.03. 14:18:42

"Ami a ruhákat illeti. Az se megy. Elbújok? Talán. De ez a tedd ki ezt, tedd ki azt… Nem akarom megmutatni magam. Nem akarom, hogy mindenki lásson. Miért is kéne? Miért kéne villogni, hogy itt domborodik, ott domborodik? Nem vagyok kirakatbaba. Régen ezt gátlásnak hívtam. És meg akartam tőle szabadulni."

Vagy talán úgy van ez, hogy ha önmagad nem látod olyannak, amilyennek elképzeled..nem áll be a vágyott egyensúly..akkor már inkább ne lásson senki más se 'ilyen tökéletlennek'?

A nem tolom mások arcába nem feltétlen kell átcsapjon rejtőzködésbe..

"Mégis nőbbnek éreztem magam, mint bármikor valaha. "
Ezt akkor érezted így, vagy most érzed úgy, hogy így érezted?

nnnnnnnn 2019.04.03. 14:19:21

nőnek alap kéne legyen hogy tudjon sminket felrakni. amúgy nem nagy szám, pár perc az egész. alap lenne az is hogy nőiesen öltözködjön. erre sok nő képtelen. csodálkoznak hogy rájuk se néznek a pasik. ha egy nő nem tud nőként kinézni, akkor kb olyan lehet vele az ágyban is. semmilyen/felejtős.

Brix 2019.04.03. 16:17:09

Milyen egy igazi nő? Meg kell nèzni a 60- as, 70- es , 80- as èvek filmjeit, abból kiderül...Egy nő legyen termèszetes, elegáns, visszafogottan szexi, szélsősègektől mentes. Belsőre kedves , pozitív , integratív szemèlyisèg. Ma a szèlsősősègek korát èljük: túl kihívó ruha, túl sok smink, túl sok szolárium. A kevesebb nèha több...Az egyensúlyt kell megtalálni mindenkinek, a stílusos, szemèlyhez illő megjelenèssel...

csetlekbotlok.blog.hu 2019.04.03. 16:24:50

@Brix: korszak es kultura fuggvenye. A belso tulajdonsagok talan allandobbak.

notC 2019.04.03. 16:29:09

Én nagy rajongója vagyok a nőiességnek. De ez nem feltétlen a külsőséget jelenti, és még kevésbé azt a maszkot, amit egy ütős sminkkel, is kipakolt mellekkel akar valaki üzenni. Én pl. a természetes szépség és a kisugárzásba vagyok szerelmes. Amikor érzem a másikon, hogy mellette férfi vagyok. Nem, nem az erős és gyenge komplementerpárra gondolok, hanem arra, hogy a tulajdonságaim, az értékeim (és a hibáim) bele illenek abba a formába, amit az ő értékei (és hibái) formáznak. Egymás mellett, egymást kiegészítve, egymástól válva valami többé, mint amilyenek egyedül lenni tudnánk.
A smink és a kihívó viselkedés is üzen valamit és annak is biztosan meg van a "piaca" (Kellékfeleség), mint ahogyan a természetességet is lehet rosszul értelmezni ;-) És bizony az is sokat elmond :-)
A törekvés, hogy tetsszen nekem, és a mosoly, ami elégedett képem láttán végig suhan az arcán legalább úgy öltöztet, mintha a legújabb trendek alapján öltözne habos-babosba :-)

Szóval nem a sminktől lesz nő a nő, de bizony sok olyan tulajdonság van mostanában kihalóban, amitől viszont igen :-)

MEDVE1978 2019.04.03. 16:48:58

Sminkelés ide vagy oda. Én mindig jobban szerettem a természetest. Fél kiló vakolat, rúzs, tetovált szemöldök meg minden után eléggé műnek néz ki bármelyik nő. Ruhák esetében igazából sok fokozat van. Szerintem a nők többsége tudja, hogy ha valahova "kurvásan" öltözködve megy. A másik véglet a sötét ruhadarabok halmozása, hogy eltakarja a testi hiányosságokat. Azt se kell túlzásba vinni, ha valakinek nagyon nagy a segge, akkor azt egy szimpla fekete nadrág nem mindig takarja el.

A vége úgyis az, hogy ha az ember (férfi) nem csak dugni akar, hanem valami hosszú távút, akkor úgyis egy idő után, beszélgetésekkel ismerkszik meg az a lány. Mint barátot ismertem meg két nőt, az egyiküknek nagyon nagy orra volt, a másik rettenetesen sovány volt. Mégis irtózatosan vonzók tudtak lenni és nőiesek, ha akkor nem vagyok párkapcsolatban biztosan rájuk nyomulok :)

ételizésítő 2019.04.03. 17:03:53

Én is a természetesre szavazok.
Egészen a szőrös punciig és hónaljig. Meg persze a smink nélküli arcig és a mellfeltoló melltartó mellőzéséig. Legkésőbb az első dugásnál úgyis kiderül, hogy nem kannányi didkókat rejtenek, hanem csak jól fejlett pattanásnyiakat, és ha valaki a nagy melleket szereti, akkor ennek a kapcsolatkezdeménynek lőttek. Másrészt nem tudom, miért gondolják a nők azt, hogy minden férfi a tejcsárdákra bukik, mikor sokan kifejezetten a kis melleket kedveljük. Tudom, persze, jöhetnek egyesek azzal, hogy a férfiak meg a faszméretükkel vagánykodnak, de annak sem sok értelme van (max. ha valami 50 milliós merdzsó formájában nyilvánul meg, mint a nemzet vejénél), de a mellméretnek a nemi örömszerzésben még akkor szerepe sincs, mint a faszméretnek (ami egyes nők szerinte nem lényeg, csak nagy legyen).

Mi ez az előzetes moderáció? Nem járok erre egy fél évet, és ez történik?
Miért nem a 3-as metrót újítják ennyire gyorsan?

ételizésítő 2019.04.03. 17:18:14

Ja, az előbbiből lemaradt, bár a fejemben volt közben:
Hej, a boldog 70-es - 80-as évek, amikor a 30 alatti nők nem hordtak melltartót...

Terézágyú 2019.04.03. 17:18:33

@MEDVE1978:
"Sminkelés ide vagy oda. Én mindig jobban szerettem a természetest. Fél kiló vakolat, rúzs, tetovált szemöldök meg minden után eléggé műnek néz ki bármelyik nő. Ruhák esetében igazából sok fokozat van."

Igen, de akkor a smink esetében miért utasítasz el eleve minden fokozatot???
Ott bezzeg rögtön rávágod, hogy "fél kiló vakolat" fújjjjj....

Másrészt meg a pasik nagy tájékozatlansagot árulnak el gyakran, amikor azt mondják, hogy "de jó, ez a nő nem festi magát" - mert nem veszik észre, hogy de bizony, hogy festi magát, és ki van szedve a szemöldöke stb. stb.

Androsz · http://migransozo.blog.hu 2019.04.03. 20:53:59

"szépen mindig ki van sminkelve, magabiztos, és bármerre jár, vonzza a férfiak tekintetét"

Főleg magabiztos. A reklámok szerint az éppolyan elhagyhatatlan a modern nő leírásából, mint egy álláshirdetésből a fiatalos, dinamikus csapat. És a modern nő vihogva dobálja magát az utcán, hülyeségeket csinál, és fagylaltot ken a férfi orrára.

A "feminsták" ne rajtunk verjék le, ha problémájuk van az átlagos férfi nőképével, hanem először meccseljenek a reklámok és a jelenkori akciófilmek készítőivel, ez a helyzet.

2019.04.04. 09:32:03

@notC: Öööö... ez egészen jó megközelítés.. a nő nem a csomagolópapírtól nő..ahogy a férfi sem a muszkliktól, meg az előretolt csípőtől ;)

"Nem, nem az erős és gyenge komplementerpárra gondolok, hanem arra, hogy a tulajdonságaim, az értékeim (és a hibáim) bele illenek abba a formába, amit az ő értékei (és hibái) formáznak. Egymás mellett, egymást kiegészítve, egymástól válva valami többé, mint amilyenek egyedül lenni tudnánk."
Max respect!

"Szóval nem a sminktől lesz nő a nő, de bizony sok olyan tulajdonság van mostanában kihalóban, amitől viszont igen :-)"
Valahogy így.. azok miatt nem érdemes sminkelni, akik érdeklődését csak a sminkkel lehet felkelteni.

@MEDVE1978: "Mint barátot ismertem meg két nőt, az egyiküknek nagyon nagy orra volt, a másik rettenetesen sovány volt. Mégis irtózatosan vonzók tudtak lenni és nőiesek, ha akkor nem vagyok párkapcsolatban biztosan rájuk nyomulok :)"

:))) Pontosan értem, amit írsz! Hátborzongatón katarktikus élmény..találni egy csiszolatlan gyémántot..

Vivi. (törölt) 2019.04.04. 10:41:10

Én használok sminket, de nem fél kilót ahogy itt valaki leírta. Érdekes módon nem volt még olyan, hogy valaki azt mondta volna, hogy milyen mű vagyok. egyébként az önbizalom nagyon fontos. Fontos az, hogy magabiztos légy. Enélkül sem egy férfi sem egy nő nem lesz vonzó.

Almandin 2019.04.04. 12:49:59

@nnnnnnnn: Nézd, én hol sminkelek, hol nem. A pasik így is, úgy is megnéznek. Nekem nem attól függ a nőiességem, hogy aktuálisan mennyire vagyok kisminkelve és mennyire vagyok épp nőies ruhában. Természetesen nem szeretek férfiasan öltözni, de akkor is nőnek érzem magam, ha épp nem vagyok kisminkelve és sportos ruha-cipő van rajtam.
A posztoló önértékelési zavarai és önbizalomhiánya valószínűleg a neveltetéséből adódnak és pszichológus felkeresése javallott ennek leküzdésére.

2019.04.04. 13:34:52

@Almandin: Szerintem eddig nem jutottál az olvasásban..
"És akkor, abban a pillanatban megértettem, milyen NŐ vagyok. Nem femme fatale, de már nem is vágyom rá. Mégis nőbbnek éreztem magam, mint bármikor valaha. "

@Vivi.:
"Én használok sminket, de nem fél kilót ahogy itt valaki leírta."
A smink akkor jó, ha nem akarja átverni a másikat, ha nem elfedni akar, hanem inkább kiemelni a pozitívumokat.. bááár.. ezt is nézhetjük úgy, hogy figyelem elterelés. Szóval akkor másként.. a jó smink nem a mimikri része, nem becsapni akar, hanem kihozza a lehető legtöbbet az adottságokból..
Egy pasi is igyekszik optimalizálni a külsejét.. kommunikál azzal..a nő is megteheti talán.. bár a posztban inkább a külső jelentőségébe vetett túlzott hit elvesztésén van a hangsúly.. szerintem.. joggal.. szintén szerintem.

Terézágyú 2019.04.04. 14:23:50

@Womb Raider:
"A smink akkor jó, ha nem akarja átverni a másikat, ha nem elfedni akar"

A smink természetesen elfedni IS akar. Mint ahogy a ruha is.
Ha egy pipaszárlábú pasas állandóan hosszú nadrágot vesz fel, akkor ő "át akarja verni a másikat" ???

Fentebb írták, hogy a pushup melltartó az ördögtől való, mert úgyis kiderül, hogy kisebb az a mell - valóban, de ezek szerint a műfog is ilyen szemét hazugság? Átverem a máikat, ha szép a fogsorom, holott ezek itt műfogak?...
És még lehetne sorolni a példákat. Mikortól "átverés" az ilyesmi?

Almandin 2019.04.04. 15:38:42

@Terézágyú: Szerintem az előnytelen adottságok elfedése még nem átverés. De a kitömött melltartó már ide tartozik. A kis mell nem szépséghiba. Ha valakinek kitörik a foga, és megcsináltatja az más, mert a törött fogsor valóban súlyos esztétikai hiba.

Almandin 2019.04.04. 15:54:26

@Womb Raider: Érdekes, hogy először csak ezt a posztot olvastam el, de rögtön az lett a benyomásom, hogy a posztoló önbizalomhiányos és gyerekkorba visszanyúló okai vannak. Most olvastam bele néhány bejegyzésébe, és igazolódott a feltevésem:
csetlekbotlok.blog.hu/2019/03/01/viselkedesmintak
csetlekbotlok.blog.hu/2019/03/08/hirnevre_vagyva
A második bejegyzésből az is kiderül, hogy valószínűleg úgy nevelték, hogy önmagunk megmutatása bűn, felfuvalkodottság, "te úgysem lehetsz tehetség, csak ne képzelj sokat magadról".
Nem sértésből írtam, hogy forduljon pszichológushoz, csupán a bejegyzésből ordít a súlyos önbizalomhiány és alacsony önértékelés, gátlásosság, ebből pedig felnőtt fejjel sokszor már csak szakember segítségével lehet kijönni.

csetlekbotlok.blog.hu 2019.04.04. 16:11:38

@Almandin: ne vedd olyan komolyan :) kicsit tuldramatizalok irasban.
Az jutott eszembe, olvasva a kommentedet, tulajdonkeppen miert olyan tragikus az onbizalomhiany? Nem art vele masoknak, altalaban vmilyen teruleten kompenzalnak az ilyen szemelyek (pl zsenialis festo, nagyszeru kozgazdadz v programozo)... Nincs ez kisse tulfujva manapsag? :)

Almandin 2019.04.04. 16:26:16

@csetlekbotlok.blog.hu: Túlfújva biztos nincs. Sok területen lehet káros az életben. De ha az illetőt nem zavarja, természetesen nem kell feltétlenül kezelni.

csevely 2019.04.05. 06:53:10

@csetlekbotlok.blog.hu:
A kérdésre egy cinikus válasz :
nézd meg magad.
Oszt fenotípus rendben.
Te szülted a gyerekedet? Igen? Genotípus rendben.
Ha ilyen csodásan érzelemdús írásokat közölsz, lelki irányultság rendben.
Akkor kimondható: NŐ vagy.
Ráadásul nem is akármilyen.

Sokminden más miatt is nő vagy, de éjjel van:)

Egy ismerten valódi nő , munkatársnő, aki annyira, de annyira mindenki által nőnek tartott nő, a névnapja alkalmából ezt adta elő:

cdn.instructables.com/F1D/5Q02/GP7ISCF1/F1D5Q02GP7ISCF1.LARGE.jpg?auto=webp&width=800

Volt ám nézés, hümmögés, egyebek, kóstolni sem mertük.
A bátrabbak beleharaptak, de akkor lett igazi az élmény.....
Később elmondta, hogy honnan van az egész :

www.instructables.com/id/Jalepeno-Chili-Pepper-Screamers/

És ő az a nő, aki tényleg etalon lehetne, mert amit kell "produkálni" egy nőnek, azt mind tudja:
Szép, okos, ügyes, kedves, aranyos, humoros, érzelmes, kíváncsi, huncut, vidám, belevaló, érti a tréfát, romantikus néha, hisztis is néha,realista nagyon, de mindig a földön jár, jó anya, és minden mi kell. Jó kolléga, csapatjátékos, de individualista is egyben, szereti a zenét, irodalmat....ezer oldala van.

És ezzel szemben mi férfiak ( barátaim, munkatársaim, ismerőseim ) igencsak monomániások lennénk.
Próbálj meg egyszer egy horgásszal motorokról, vadászatról, bármiről beszélgetni:) Slusszpoén, ha megkérded milyen a kalocsai hímzés...
Ezt amúgy bármely férfitársamtól. Tőlem is :)

Megnyugodhatsz, nagyon, de nagyon nőnek tartalak.
/ mert ténylegesen az vagy / .
A többiek véleménye számomra nem perdöntő.

ételizésítő 2019.04.05. 07:12:39

@Terézágyú:
Tudod, ha kicsi a melled, az nem fáj.
Ha törött a fogad, az meg igen. Ha más nem, már ezért is megcsináltatja az ember, szóval ez nem egyszerűen arról szól, hogy másnak mutasd magad.

Másrészt nem hiszem, hogy ha valakinek az ép fog tetszik, otthagy, ha kiderül, hogy műfogad van. Ha valaki a nagy dudákat szereti, akkor azért van esély, hogy egyszer megdug (ha már úgyis úgy alkult), aztán lelép, mert a kis mell neki nem jön be.
Nem tudom, fel bírod-e fogni a különbséget. Ha nem, akkor kérj segítséget valakitől a környezetedben, hátha el tudja magyarázni úgy, hogy te is megértsd.

2019.04.05. 08:10:04

@ételizésítő: "Ha valaki a nagy dudákat szereti, akkor azért van esély, hogy egyszer megdug (ha már úgyis úgy alkult), aztán lelép, mert a kis mell neki nem jön be."

No, ez így akkor tulajdonképpen felfogható védekezési mechanizmusként..szűrőként.. mert ha valaki a mellméretet kikerülhetetlen szelekciós kritériumnak gondolja..akkor az talán jobb is, ha hamar lelép..

Melltartót meg ugye nem pusztán a forma korrekciója miatt viselünk, hanem eü okokból is.. előrelátásból. Egy méret felett nagyjából kikerülhetetlen.

2019.04.05. 08:10:25

@csevely: "Szép, okos, ügyes, kedves, aranyos, humoros, érzelmes, kíváncsi, huncut, vidám, belevaló, érti a tréfát, romantikus néha, hisztis is néha,realista nagyon, de mindig a földön jár, jó anya, és minden mi kell. Jó kolléga, csapatjátékos, de individualista is egyben, szereti a zenét, irodalmat....ezer oldala van."

Jó, ez dícséretes... de milyen a melle???? ;)

csetlekbotlok.blog.hu 2019.04.05. 08:20:53

@Womb Raider: nem válaszoltam...
Rejtőzködés... inkább kamasz éveimre volt jellemző, és hippys ruhák hordásában nyilvánult meg. Azóta azért megtaláltam az átmenetet a zsákruha, és a köldökig kivágott felsők között :)

"Ezt akkor érezted így, vagy most érzed úgy, hogy így érezted?" Ezt abszolút akkor. Otthont teremtek. Biztonságot. Szerintem ez egy elég erős női tulajdonság.

csetlekbotlok.blog.hu 2019.04.05. 09:02:12

@ételizésítő:

@Almandin -nak úgy vélem, ezt szeretted volna írni ;)

Weöres Sándor:​ ​

Ki minek gondol, az vagyok annak...

Ki minek gondol, az vagyok annak…
Mért gondolsz különc rokontalannak?
Jelet látsz gyűlni a homlokomra:
Te vagy magad, ki e jelet vonja.

S vigyázz hogy fénybe vagy árnyba játszik,
Mert fénye-árnya terád sugárzik.
Ítélsz rólam, mint bölcsről, badarról:
Rajtam látsz törvényt sajátmagadról.

Okosnak nézel? Hát bízd magad rám.
Bolondnak nézel? Csörög a sapkám.
Ha lónak gondolsz, hátamra ülhetsz;
Ha oroszlánnak, nem menekülhetsz.

Szemem tavában magadat látod:
Mint tükröd, vagyok leghűbb barátod.

2019.04.05. 10:34:57

@csetlekbotlok.blog.hu:
"Otthont teremtek. Biztonságot. Szerintem ez egy elég erős női tulajdonság."
:) Kotlós-princípium

csetlekbotlok.blog.hu 2019.04.05. 10:37:11

@Womb Raider: ja, anya vagyok, nincs mit szepiteni a dolgon

csevely 2019.04.05. 14:40:02

@Womb Raider:
"Jó, ez dícséretes... de milyen a melle???? ;) "
Az összes eddigi férfi ismerőseimnek volt kifejezett női rész, aminek szépsége.....meghatározta a hozzáállást.
Azaz volt akinek a boka, volt akinek a hosszú comb, volt akinek a kerek fenék, dús kebel, hosszú és szőke haj, hosszú, de fekete haj, hosszú, de hullámos sötétbarna haj, volt akinek ártatlan kék szemek, kerek arcocska, hosszú arcocska, tetszett. . . . . . ezért szép a dolog igazán.
Mindenki megtalálhatná a neki megfelelőt. A valószínűsége az sajna 10 a mínusz 14. hatványon.
A blogoló melléről nincs információm, de biztosan csodálatos, pont megfelelő méretű, keménységű.....és a tied?
Vagy a felsorolásból rád mi vonatkozik? Mennyire vagy a felsoroltak közül tökéletes?
Csak kérdem:))
Ja nekem a mell mérete nem annyira, mint az arc szépsége, a hozzá illő haj állapota, ( sörénynek mondanám) , és mint talán leírtam a lelki , értelmi, érzelmi tulajdonságok a kedvelésre ingerlők.
Valahol Platón Lakoma művében leírt gömbemberekről szól az én ideám.
Szóval, ha megtalálom a volt gömbember felem, akkor mindegy hogy néz ki. De ez már egy másik dimenzió.....

LucretiaBorgia 2019.04.05. 16:49:56

A smink dolgot a helyén kellene kezelni. Nem, nem attól lesz nő a nő, nyalván :):)
De az se úgy igaz, hogy a smink vakolat, meg kamu, álca. Azért a smink, a normál, szolid smink, nem takarja el az embert. Én sminkelek, mindennap. Hétvégén és nyaraláskor nem. Nekem a smink olyan, mint az indiánnak a harci dísz, azzal érzem készen magam a napi harcra. Az indián se ment meztelen arccal a csatába. Basszus nők vagyunk, milliárd éves elvárás a kellem, a csinosság. Ki meri ezt tagadni. És nem csak a férfi elvárása a nőtől, hanem a nőnek önmagától. Hogy ez pontosan mit jelent azt esete válogatja.

Viszont a poszt második fele, az megriaszt. Mert egy dologban biztosan hiszek, sőt merem mondani biztos vagyok: ha egy nő csak attól érzi nőnek magát, hogy ott a férfi, akit lehet szeretgetni, na az baj, nagy baj.

Végezetül egy érdekes sztori: a férjem mindig piszkált, hogy nem kell magassarkú, smink, hajfestés...
Aztán egyszer mindkettőnket meghívtak egy nagyon elit partyba, a pénzügyi világ vezetői ott hemzsegtek. Szépen felöltöztem, mustár sárga complet (ujjatlan ruha, rajta a ruhával azonos hosszú blézer), hozzá decens arany fekete smink volt rajtam. A férjem fel-alá rohangált, bemutatott, dicsőített, feszített. Majd miután az esemény fotósai engem állítottak a két nagyon prominens vezető közé, hangosan közölte, hogy én néztem egyedül úgy ki, ahogy egy ilyen eseményen ki kell nézni.
Szóval érdekes a férfiak véleménye....hogy légy természetes vagy légy nőiesen, sminkelten szexi....

ételizésítő 2019.04.05. 20:42:41

@csetlekbotlok.blog.hu:
Nem ezt szerettem volna.
Ha ezt szerettem volna, akkor ezt írom.
Tedd ki nyugodtan, amit írtam neki.

@Womb Raider:
Attól tartok, valamit félreértették.
Úgy látszik, én a kikerülhetetlen alatti méreteket szeretem. :-)

Apropó, ha már itt valaki felhozta a jalapenót, a csilit elültetted már?
Az enyéim már kelnek a tejfölösdobozban, vagy 10 fajta. :-)

@csevely:
WR mindenben legjobb. Ez neked eddig nem derült még ki? :-)

@LucretiaBorgia:
Szeva, Borcsa!
Ejjó, néhány volt csajomnak én is mindig azt mondtam, hogy dobja fel a harci festést, megyünk koncertre. :-)
Más kérdés, hogy nem szeretem egyáltalán. Szerintem sokkal csinosabbak a nők anélkül, pláne közelről.
(Van ugye Murphy törvénykönyvében valakinek a nőkkel kapcsolatos két törvénye, miszerint:
1. Minden nő csúnyább lesz, ha közelebb ér.
2. Ha távolabb megy, nem szépül már vissza.

Ez indiánok egyébként sehova se nagyon mentek festék nélkül, volt nekik ezerféle, minden alkalomra. És nemcsak az arcukat festették, hanem a mellüket, nyakukat, kezüket, lábukat, seggüket is. De nem azért, hogy szépek legyenek.
De még a lovaikat is festették (és lóbőrben tartották).
De hát mi már nem a kőkorszakban élünk, ők meg a fehér ember megjelenéséig kb. ott éltek, kevés kivétellel.

És örülök, hogy már tudod, hogy a mindennap egybe. :-)P

ételizésítő 2019.04.05. 20:42:47

@Almandin:
Most már csak azt kéne kielemezned, veled mit baszhattak el gyerekkorodban, hogy mostanra ennyire nagyképű hülye lettél.
Lehet, hogy neked kéne felkeresned az általad ajánlott szakembert?
Lehetőleg agysebész legyen, az agyátültetés hátha segít rajtad. A kurkászás nem hiszem.

OkoskaTo:rp 2019.04.07. 06:49:00

@csetlekbotlok.blog.hu: Szia Cseti! Sok írásodhoz, feltett kérdésedhez lenne gondolatom, az önismeretiektől az elvált-gyerekes-társkeresős témákig. De kezdjük az elején! :)
Volt egy írásod, amit elmentettem könyvjelzőbe, mert annyira jó megközelítések voltak benne, hogy majd megmutatom a páromnak, kiindulásnak egy beszélgetéshez. Mire ez megtörtént volna, leszedted a teljes blogod. Én meg álltam kétségbeesve, csalódottan.
Ez odáig fokozódott, hogy megpróbáltam keresni, hátha fent van még valahol máshol. Így akadtam rá az FB oldaladra, ahol másokkal kitárgyaltátok az elgőzösítés kérdését. Szomorúan, az érveid megértve fogadtam el a döntésed.
Aztán amikor újrakezdted itt, tökre megörültem neki. Hogy aztán részben csalódjak, hogy a régi írások nem kerültek vissza. Az újak is jók, azokban is sok a mélység, a gondolat, az őszinteség. De...

Nem tudom, nem-e lehetne csak egyszer, csak most, csak nekem :) egy példányt abból a régi posztból? Győzködnélek, hogy másnak is érdekes, hasznos, segítő lehetne, de az még nagyobb ugrás lenne. Te tudod, miért döntöttél a levétel mellett, én meg nem ismerlek, hogy belelássak. Így azt sem tudom, pl. a valós életből kapcsolják-e hozzád a blogod, ami nyilván elég kiszolgáltatottá teszi a feltárulkozást.

Köszönöm az időd, hogy elolvastál, és köszönöm az írásaid.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.04.08. 09:11:48

Vannak az erős sminkelésnek fokozatai, nekem például az bejön ha erősen ki van húzva a szeme, mint egy emosnak, de smink meg nincs rajta, púder meg rúzs, mert amikor adsz egy puszit neki olyan mint ha egy frissen vakolt válaszfalat nyalogatnál.
Vegeta említette a szőrös nuni és hónalj témát, én is ennek a híve vagyok bármennyire undika egyesek szerint, lehet azt igényesen is tartani, nem feltétlenül egy esőerdőt gondoljunk bele :)
És igen én sem vagyok csecspárti, tőlem lehet apró is, általában akinek nagy mellük van melltartóban alszanak, utcán meg pláne hordják, viszont akiknek nem kannás, azok nyugodtan elengedhetik, cuki mikor a reggeli hideg bekeményíti a bimbaját :)
És szerintem is jobb lenne utólag moderálni, mert így nem lesz elég pörgős a blog.

csetlekbotlok.blog.hu 2019.04.08. 09:58:17

@szociál: fb oldalon is lehet a cikkek alatt kommentelni, ott nincs moderacio. szeretnem ha ez igy maradna, a kommentek a temakhoz illenenek, es nem alakulna at egy cset felulette, mondjuk az idjarasrol

2019.04.08. 10:41:27

@csevely: "A blogoló melléről nincs információm, de biztosan csodálatos, pont megfelelő méretű, keménységű"
No, akkor nem kellene ilyen vehemenciával rögtön össze is nyálazni

".....és a tied?"
Akinek kompetenciája elbírálni..annak eleddig nem volt ellene kifogása..

"Vagy a felsorolásból rád mi vonatkozik? Mennyire vagy a felsoroltak közül tökéletes?
Legyen elég annyi, hogy én létező, hús-vér nő vagyok, nem egy pixelhalmaz, vagy egy álomkép;)

"Csak kérdem:))""
Csak válaszoltam..már, ha érted..

Amúgy meg: a nő nem a mellétől, nem a seggétől..és egyéb ilyen-olyan módon funkcionális testrészeitől nő, nem azok különböztetik meg a férfitől. ..azt még nem tudom eldönteni, hogy férfi nélkül is értelmezhető-e a nő (és persze vica versa..).. de elfogult vagyok.

ételizésítő 2019.04.08. 14:26:12

@szociál:
Na, veled se megyek csajozni. :-)

@csetlekbotlok.blog.hu:
Én nem vagyok Facebookon. A diszkrimináció nevében követelem, hogy ne érjen itt emiatt kátrány! :-)

@Womb Raider:
De ha pont megfelelő méretű és keménységű, akkor épp hogy szeretnénk legalább ekkora vehemenciával összenyálazni.
Főleg ha a blogolónak sincs ellenére.
(Ez esetben kérem az 1-es sorszámot! :-) )

Egyébként aki ír ide, az ugyanúgy nem pixelhalmaz vagy álomkép (bár utóbbi azért lehet valaki szemében, a kettő nem zárja ki egymást).

2019.04.08. 14:45:17

@ételizésítő: "Egyébként aki ír ide, az ugyanúgy nem pixelhalmaz vagy álomkép (bár utóbbi azért lehet valaki szemében, a kettő nem zárja ki egymást)."
Erre gondoltam:
"És ő az a nő, aki tényleg etalon lehetne, mert amit kell "produkálni" egy nőnek, azt mind tudja:
Szép, okos, ügyes, kedves, aranyos, humoros, érzelmes, kíváncsi, huncut, vidám, belevaló, érti a tréfát, romantikus néha, hisztis is néha,realista nagyon, de mindig a földön jár, jó anya, és minden mi kell. Jó kolléga, csapatjátékos, de individualista is egyben, szereti a zenét, irodalmat....ezer oldala van."

ételizésítő 2019.04.08. 15:37:14

@Womb Raider:
Attól tartok, ezen átsiklottam, ha ez alatt a cikk alatt volt, de egyébként honnan tudod, hogy nem az?

Ja, még az előzőre:
"a nő nem a mellétől, nem a seggétől..és egyéb ilyen-olyan módon funkcionális testrészeitől nő, nem azok különböztetik meg a férfitől."
Egyrészt férfitól, másrészt pedig de bizony, ezek különböztetik meg.

Ez a Vica Versa egyébként a Versa család Éva nevű lánya becézve?

2019.04.08. 17:03:29

@ételizésítő: Vice.. de mielőtt erekciód lenne, szólok, a nyelvtan-náciskodásod rém uncsi ám.

"Egyrészt férfitól"
Na, ez nekem sehogy nem jön a nyelvemre..és másoknak sem:
www.konyv7.hu/magyar/menupontok/felso-menusor/online/a-no-nem-kulonbozik-a-ferfitol
hu-hu.facebook.com/joblinehu/posts/842415715795195

"A második nem című könyvében azt mondja, hogy az asszony alig különbözik a férfitől, csak a hosszú, kegyetlen elnyomás csonkította meg."
Benedek Marcell

"http://ketezer.hu/2016/09/a-normalistol-az-abnormalisig/"
"Amennyire én tudom, a nemi ösztön a nemi szervek teljes eltávolítása után is megmarad: az eunuch nem abban különbözik a rendes férfitől, hogy nemi ösztöne nincs, hanem csak az ennek kielégítéséhez szükséges szervei hiányzanak, ebben különbözik a rendes férfitől”. Hogy a régi Rómában és a keleten egyes nők jobban szerették a herélt férfiakat, azt Baeger avval magyarázza, hogy náluk hosszabb ideig tart az erekció."
:))
Jól van az úgy...ha Pilinszkynek megfelelt, úgy nekem is jó lesz, falura, kabát alá.

ételizésítő 2019.04.08. 17:29:51

@Womb Raider:
Úgy írják: nyelvtannáciskodás.

Az, hogy mások sem ismerik az anyanyelvüket, neked mentség?
Gondolom, a férfiak helyett is azt mondod, férfiek.
Ha nem, akkor keress még egy főnevet vegyes hangrendű ragozással. Ha nem találsz, esetleg gondolkozz el azon, hogy talán mégiscsak te basztál el valamit.

2019.04.09. 07:21:19

@ételizésítő: Haggyá lógva, Vászka!!

"férfiról, férfiről
2008. 11. 26.
Teljesen belezavarodtam: férfiról vagy férfiről a helyes változat?

Mindkettő helyes. Ennek az az oka, hogy még az ómagyar korban is létezett a veláris (azaz “mély hangrendű”) i. Ennek a hatása érezhető a férfiról alakban. A férfiről alakban pedig a -ről toldalék a palatális (“magas hangrendű”) é és i hanghoz illeszkedik.
A válasz az 1984 és 2015 között érvényes 11. helyesírási szabályzat alapján készült."

Ezzel analóg módon a férfitől és férfitól is helyes.
www.e-nyelv.hu/2008-11-26/ferfirol-ferfirol/

Most pedig háromra mea culpázhatsz:
Egy----kettő----háááárom...

csevely 2019.04.09. 13:42:04

@Womb Raider:
" hús-vér nő vagyok, nem egy pixelhalmaz, vagy egy álomkép;) "
Megy a cigány az úton, szembe jön a rendőr és kérdi:
- hova hova?
- Miféle liba biztosúr? .....:)

csevely 2019.04.09. 14:29:31

@Womb Raider:
Márha ki kell fejteni:
Círka 200 férfi ismerősöm dolgaiból (nehezen) általánosítva.
( volt , van munkatársak, ismerősök, környékben lakók, rokonok.....)

Vannak egyszerű emberek, egyszerű igényekkel.
Vannak bonyolultabb emberek bonyolultabb igényekkel.
És vannak a nagyon bonyolult lelkek, szinte teljesíthetetlen elvárásokkal.
És van a "similis simile gaudet " elv.
Mindenkiben kialakul egy elváráshalmaz, ideák gyűjteménye, működtető algoritmusok, ízlés, szépérzés. . . amit a környezet determinál élet első tizedében.
És ugye azt magamról írtam, hogy az ideális nő NEKEM ! a kaleidoszkópszerű, ezeroldalú tündér.
És azt is írtam, hogy a leírt tulajdonságok fontosabbak, mint az, hogy hogy néz ki. És valamikor , egy másik életben mondták, hogy az a szép nő, aki reggel felkeléskor az ágyban is tetszik! Se smink, se hajgöndörítés...de van ártatlanul huncut nézés, kajánkodás...
És az eddigi írásaiból az következik, hogy ténylegesen olyan.
Magam előtt láttam a porszívóval legyet kergetőt:) csak az utolsó példa.

Cseti leírja magáról amit publikusnak érez, abból extrapolálhat mindenki kedve szerint, valamilyen eredménnyel. De ismerve írói hajlamát, ez köszönő viszonyban sem lesz a valósággal.
Én nagy barátja vagyok a női melleknek. És tudom, hogy egy picike is tud olyan szép lenni, mint egy 80C-D, és hogy a hatalmassal élni maga a borzalom ( nők mondták ). A cseti 1 blogban azt is kifejtettem , hogy a természetesnek vagyok a híve, azaz szőr maradjon, ahova teremtetett.
De ugye ízlések, divat, elvárások.

A másik oldalt is ismerem, szintén 200-300 nőismerős által.
Tipizálni mint fent, és similis simile. . . . . .
Van egy házaspár ismerős, mindkét tag picit infantilis, de akkora boldogságot ritkán látok másoknál.
És ezek miatt nem mondok soha végletes véleményt semmiről.
Ja, a múltkor írtad, hogy nagyon öreg vagyok.
A fentiek szerint tényleg.
Egy letűnt kor gyermeke.

Ámbátor te sem lehetsz egy tojáshéj a fenéken csirke :):)

Darcy70 2019.04.09. 14:57:33

Egy játékos pszicho "elmélet" szerint minden nőben hét görög istennő lakozik és ebből csak az egyik Aphrodite :). A többiek: Demeter, Héra, Artemisz, Perszephone, Hesztia és Athene...szoval már a "régi görögök" korában sem csak 2-3 sztereotípia letezett...Artemisz mintha feminista lenne :P, Demeter a tyúkanyó... és talan nem véletlen, hogy a tudomanynak és hadviselesnek
istene nőnemű :D.
Sokfélék vagyunk... azóta is :). És nem hiszem, hogy meg kellene eroszakolnuk magunkat, még egy icipicit se, hogy másfélék legyünk, mint amit szeretnénk. (Na jó, Athenebol időnként jó lenne egy kicsit több :).)

csetlekbotlok.blog.hu 2019.04.09. 15:01:59

@Darcy70: egyszer csevelynek belinkeltem Darvas Szilárdtól a legenda a nő teremtéséről c versikét.

szerencsére sokfélék, igen. máskülönben baromi unalmas lenne az élet

2019.04.09. 16:18:38

@csevely: Ööö... nem tudlak követni..ne haragudj..

csevely 2019.04.09. 16:27:39

@csetlekbotlok.blog.hu:
Igen, a csetlek 1 blogban hatalmas élmény volt nekem is.
Köszi a megerősítést, az igazi nő ténylegesen néha ilyen, néha olyan, de "se velük se nélkülük". . mármint az igazi NŐ-vel. Aki bizony igazán nagyon bonyolult lélek, sohasem megismerhető gondolatmenettel, vágyakkal, álmokkal és aki elvisz a pokoltól a mennyországig mindenhova.
Persze ehhez olyan fazon is kell, aki eléggé egzaltált és fogékony erre :):)
Az előző kommentben "nagyon bonyolult". . . . .

@Darcy70:
www.youtube.com/watch?v=VS_PK2xA97U
Csak hogy tudd, milyen is az igazi NŐ.

ételizésítő 2019.04.09. 16:28:07

@Womb Raider:
Az e-nyelven magyarul nem tudó faszok irkálnak, tele helyesírási hibákkal.
Mondtam (és a többi hozzád hasonló magyarul nem tudó hülyének is, az e-nyelveseket és nyesteseket is beleértve):

Gondolom, a férfiak helyett is azt mondod, férfiek.
Ha nem, akkor keress még egy főnevet vegyes hangrendű ragozással. Ha nem találsz, esetleg gondolkozz el azon, hogy talán mégiscsak te basztál el valamit.

Olyan ugyanis nincs, hogy egy nyelvtani szabály csak egyetlen szóra vonatkozzon. Még a hozzád hasonló hülyék ezt képtelenek is felfogni.

2019.04.09. 17:00:08

@ételizésítő: Értem.. mindenki hülye, kivéve a gyevi bírót.. Nos, bíró uram, szakítsunk a török átokkal..és a dogmákkal.. a férfitől terjed és kendnél nagyobb ismerői és használói a nyelvnek használják a férfitől formát.. és a létező kivételek meg azért jók, hogy viszítási alapot képezzenek a szabályoknak. A nagy arcot meg a kiccsaládnak tessék tartogatni.
Rétság.. na? Megfelel?

2019.04.09. 17:19:27

..és itt is érthetően , logikusan levezetik, mi miért van..és miért is változik a nyelv...;)
www.e-nyelv.hu/2013-06-17/ferfire/
Ezzel vitatkozz, ne azzal érvelj, hogy szerinted az e-nyelv inkompetens hülyék süllyesztője. Vagy hozd igazolásul a saját referencia listádat.. bemondásra nem adunk;)

Darcy70 2019.04.10. 08:22:54

@csetlekbotlok.blog.hu: aranyos vers :). Szóval a nők szeszelyesek, a férfiak nyafogók :D.